Primarul Bârladului, prezent la șantierul de pe strada Tecuciului: ”Nu voi ezita să folosesc bicicleta, pentru deplasări în interiorul orașului”

0
577

În weekend, primarul municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a fost prezent pe strada Tecuciului, o arteră importantă a orașului, intrată într-o etapă de modernizare. Vechii stâlpi de iluminat, care au fost dezafectați după montarea unei noi rețele de iluminat (prin proiectul cu fonduri europene în valoare de 2,2 milioane de euro) sunt scoși de pe domeniul public, astfel că artera va beneficia de un iluminat modern, european..

Urmează faza de refacere a trotuarelor și de amenajare a pistei pentru bicicliști, lucrare ce face parte din proiectul de Mobilitate Urbană, anunță Dumitru Boroș. Un segment din pista de biciclete de pe Tecuciului va fi realizat în cadrul unui alt proiect, pentru care s-a semnat deja contractul de finanțare (6,2 milioane lei), în luna martie.

Proiectul se numește „Dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde – piste pentru biciclete în Municipiul Bârlad” și prevede înființarea a 4 trasee ce vor acoperi întreg orașul și care va conecta aproape toate cartierele Bârladului.

”Pista de biciclete de pe Tecuciului este cuprinsă în traseul 1: Liceul ”Mihai Eminescu ” (poarta principală) – strada Mihai Eminescu – Strada Tecuciului – Strada Palermo – Rond Parc Prodana, Contur Lacul Prodana și retur la Liceul ”Eminescu”. Pista va fi organizată în dublu sens.

Prin apariția pistelor de bicicletă, realizate la cele mai înalte standarde, Bârladul se va înscrie în rândul orașelor europene cu respect și preocupare pentru locuitorii dornici de mișcare, dar mai ales pentru valorificarea soluțiilor nepoluante.

Am mai spus-o și cu altă ocazie, m-aș bucura să ne întoarcem în număr cât mai mare la acest mijloc de transport, eu fiind unul dintre cei care nu voi ezita să folosesc bicicleta în interiorul orașului, mai cu seamă că vom avea infrastructura necesară”, a spus primarul Boroș.