Primarul Bârladului, reacție promptă, după ce deputatul Solomon l-a apostrofat public! A apărut un proiect de modernizare a Colegiului Național ”Ghe. Roșca Codreanu”!

0
422

”Cum poți tu, primar sau viceprimar, să nu intri în pământ de rușine când treci pe lângă Codreanu și nu ai dat măcar cu var clădirea respectivă în cei 6 ani de când conduci urbea noastră? Cum poți să ridici ochii din pământ când ferestrele liceului stau să cadă la simpla atingere, când terenul de sport e mai plin de bălării decât de asfalt? Și in tot acest timp singurul lucru ce pare că te interesează e să faci cheltuieli aberante : ultima găselnița 300.000 lei pe o Gură de Leu…”Este reacția extrem de dură pe care deputatul PSD de Vaslui, Adrian Solomon, a avut-o la adresa conducerii primăriei Bârlad, după ce a participat la deschiderea anului școlar la cel mai prestigios liceu din județ, Colegiul Național ”Ghe. Roșca Codreanu”. Parlamentarul remarca starea deplorabilă în care se găsește colegiul, parcă uitat cu totul de autoritățile locale. În mod neașteptat, peste noapte!, primarul Bârladului, Dumitru Boroș a decis să reacționeze la afirmațiile deputatului Solomon, astfel că a convocat, astăzi, de la ora 13.00, o ședință extraordinară de CLM, cu un singur punct pe ordinea de zi: aprobarea documentației (faza DALI) pentru restaurarea și reabilitarea Colegiului Național, aflat în mare suferință.

”Iată că se întâmpla și minuni!

Nu e vorba că s-ar fi gândit nemernicul de Nicușor Dan să asigure apă caldă la duș! Nooo! A 30-a săptămână la rând dușul bucureștean se încăpățânează să rămână rece…

Minunea e, că la nici 24 de ore de la postarea pe pagina de Facebook a Organizației PSD Bârlad a gândurilor mele la început de an școlar despre starea în care a ajuns clădirea Colegiului Național Roșca-Codreanu, sunt informat că astăzi la ședința extraordinară a CLM Bârlad va fi introdus peste ordinea de zi un proiect de HCLM privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea colegiului.

Salut acest lucru dar nu pot să uit că, în mai 2019, primul-ministru al României a vizitat liceul și a cerut insistent să i se trimită spre aprobare și finanțare la guvern tocmai acești indicatori tehnico-economici. Sunt 2 ani pierduți dar care sa sperăm că vor fi recuperați de acum încolo. Așa e cu primarii care fac mai multă politică, pierd și cu ai noștri, pierd și cu ai lor. Ferească Domnul să câștige Cîțu!” – este reacția promptă a deputatului Adrian Solomon.

Anexăm, spre informarea bârlădenilor, și documentele inițiate de primarul Dumitru Boroș pentru modernizarea Colegiului Codreanu și supuse aprobării în ședința extraordinară a CLM de astăzi.