Primarul care a trăit coșmarul inundațiilor: „Nu am văzut în viața mea atâta apă!” (FOTO)

0
201

MĂRTURIE ÎNFRICOȘĂTOARE… „A fost cumplit, era atâta apă încât credeam că vom fi înghițiți de ape. Nu vă dați seama ce sentiment înfricoșător am trăit. Noapte, ploaie cu găleata, șuvoaie de câțiva metri înălțime. Parcă eram într-un film cu inundații, dar totul ni se întâmpla nouă, celor care locuim aici!”.

Este mărturia medicului veterinar Sorin Scutelnicu, primarul de la Gârceni care a stat în mijlocul inundațiilor din seara zilei de duminică, atunci când localitatea a fost lovită de o cădere de apă fenomenală. Se estimează că, în aproape două ore de ploaie, au căzut în jur de 100 de litri de apă pe metrul pătrat.

„Niciodată, dar absolut niciodată!, comuna Gârceni nu a văzut atâta apă. Curgea din cer, ore întregi! Bătrânii comunei spun că nu au văzut în viața lor atâta apă într-un timp atât de scurt.

Era ca un coșmar, credeam că vom fi înghițiți de ape. Au ajuns șuvoaiele la 3 metri înălțime, de asta au mutat și mașinile din loc și le-au cărat de parcă erau niște copăcei. Sunt 10-12 case în care a intrat apa, cea mai afectată este casa mea.

Mi-a intrat apă în magazin, în cabinet, aparatura electronică este distrusă, s-a produs și un scurtcircuit. Au fost clipe de coșmar, când vedeam că apa are câțiva metri și acoperise părculețul copiilor, din fața primăriei.

Mi-a fost teamă pentru siguranța oamenilor”,

recunoaște primarul Scutelnicu.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Vaslui anunță, printr-un comunicat oficial, că „Echipele de intervenție care au acționat în localitatea Gârceni au evacuat apa din 4 case și 20 curți. În localitatea Gârceni, toate căile de comunicație au fost inundate. La o evaluare primară, s-a constatat că aproximativ 1 kilometru din Drumul Județean 159 este afectat”.

„Vom centraliza datele despre avariile suferite, vom trimite situațiile la instituțiile abilitate. Sperăm să nu mai trecem niciodată prin ce am trecut duminică noaptea”, a mai spus Sorin Scutelnicu, care s-a aflat în mijlocul sătenilor afectați de inundații, în cursul zilei de ieri.

garceni_4_1
garceni_2_1
garceni_3_1
garceni_6_1
garceni_5_1
garceni_1_1
previous arrow
next arrow
garceni_4_1
garceni_2_1
garceni_3_1
garceni_6_1
garceni_5_1
garceni_1_1
previous arrow
next arrow

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.