Primarul de la Băcești cere secție de jandarmi în comună: „S-au întors cu sutele din Europa!”

0
573

CINE ÎL ASCULTĂ?… Horațiu Cărăușu, primarul comunei Băcești, a trimis un memoriu pe adresa Prefecturii Vaslui, prin care cere înființarea unei secții de jandarmi în localitate, pentru a preîntâmpina evenimente antisociale, de genul celor de la Murgeni.Sunt conflicte nerezolvate de ani de zile între unii cetățeni de etnie romă, conflicte care pot să ducă la evenimente pe care nu ni le dorim. Prezența jandarmilor în Băcești ar fi ca un factor de descurajare. Doar atrag atenția, acum, asupra unui potențial conflict”,

explică primarul Cărăușu.

Ca și la Murgeni, marea majoritate a populației din Băcești este de etnie romă, fiind în jur de 1.000 de romi căldărari. Conform unor statistici, în jur de 30% din populația Băceștiului, de 5.000 de persoane, ar fi de etnie romă.

Plus că, pandemia de covid a trimis acasă, la Băcești, sute de romi din toată Europa. Romii din această comună spun că se vor întoarce în Europa, însă nu se știe dacă se vor mai deschide granițele.

Primarul Cărăușu intenționează să trimită un memoriu și pe adresa ministrului de Interne, Marcel Vela. Între cei doi există un subiect comun de discuții: actualul ministru a fost primar la Caransebeș, iar actualul primar de Băcești a făcut armata la Caransebeș!