Primarul Hușului, mesaj către contracandidații săi: „A conduce în administrație nu e la fel cu a conduce o firmă”

0
238

CONFIRMARE… Social-democratul Ioan Ciupilan, primarul care conduce de trei mandate municipiul Huși, se va înscrie în lupta electorală. „Ținând cont că, din 2008 încoace, am administrat orașul destul de bine, și asta o spun mulți alții care au trecut prin Huși, da, pot să spun că voi candida pentru un nou mandat. A conduce în domeniul administrației publice nu e comparabil cu ceea a conduce la o firmă privată, aici sunt mult mai mari responsabilități”, spune primarul, întrebat despre candidatura sa.

„În 2008, când am luat decizia să candidez a fost dintr-un motiv clar, și acesta era infrastructura. Pe cei care au fost înaintea mea nu i-a interesat ce rămâne în urma lor și ce trebuia făcut cu acest oraș frumos.

Hușul are 231 de străzi, din care pe 212 am reușit în acești ani să montez apă-canal sau să torn asfalt. Mai suntem cu 20 în execuție și, probabil, vor mai rămâne niște bucăți de străzi care efectiv nu au fost în domeniul public. Va trebui abordat totul cu prioritate, nu poți să renunți la străzi care există de 400 de ani în Huși și mergi mâine să faci lucrări pe una nouă. Hușenii trebuie să înțeleagă acest lucru”,

spune edilul.

Ciupilan spune că tot ce s-a făcut în oraș în mandatele sale s-a realizat prin eforturi foarte mari, pe baza unor proiecte bine lucrate.

„Și ar mai fi un lucru pe care aș dori să-l transmit hușenilor, când vorbim de aceste străzi. Să ne uităm cu ce eforturi s-au făcut și cât de greu s-au obținut fonduri. Nu cred că își închipuie cineva că a avut bugetul local bani pentru lucrări pe 200 de străzi.

Nu cumva să credeți că a fost ușor să obțin fonduri europene pentru străzi. Încetul cu încetul, se uită. Proiectele guvernamentale, pe de altă parte, au fost câștigate pe proiecte bine realizate.

Ne-a fost greu și când s-a închis Fondul de Dezvoltare și Investiții, pentru că ar fi trebuit să modernizăm niște străzi, investiții plătite pe 25 de ani. Nu aș fi reușit în anii de mandat fără Guvern, fără Consiliul Județean, fără echipa de la primărie. Eu am crezut că în 4 ani e ca la fosta mea firmă: pui ordine în instituție, și gata. Dar, nu. E foarte greu în administrație.

Eu spun cu mâna pe inimă: nu pot să mă plâng de funcționarii mei. Am 25 de proiecte încheiate sau în derulare, și mai am și altele în lucru. Am trei proiecte mari, de 11 milioane de euro, care s-au încheiat.

E ușor pentru cei care vin acum și ne critică, că „N-am aia, n-am ailaltă”. Dar, mai știe cineva cum arăta Hușul în 2008? Nu ar fi bine să vedem ce era atunci și unde am ajuns? Cei care candidează astăzi mă critică că am făcut locurile de joacă în scop electoral. Fraților, aceste locuri de joacă le-am făcut în 2009, iar astăzi le remodernizăm”,

mai spune Ioan Ciupilan.