Primarul Vasluiului începe un mega-proiect de asfaltare în suburbii

0
258
Advertisement

PROIECT… După ce a instalat rețelele de apă-canal, gaze și celelalte utilități în diverse zone ale orașului, primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl, trece la asfaltarea unor cartiere întregi sau suburbii, pentru ca și locuitorii din aceste zone să aibă condiții decente de locuit.

Astăzi, în ședința de Consiliu Local, se va decide alocarea unei sume de bani pentru realizarea unui studiu de fezabilitate în vederea asfaltării, anul viitor, a următoarelor zone: Gura Bustei – 9,5 km, Moara Grecilor – 11,5 km, zona Filaturii – 5,5 km, Rediu – 7,2 km.

„Am promis că voi asfalta aceste zone și de aceea vin în fața CL Vaslui cu propunerea de rectificare a bugetului local, în vederea alocării de sume pentru studiul de fezabilitate, pe baza căruia vom asfalta cei 33,55 km în toate cele patru cartiere și suburbii.

Vom vedea dacă vom putea suporta de la bugetul local, deși ar fi un efort extraordinar, însă vreau ca și locuitorii de la Gura Bustei, Rediu sau Moara Grecilor, de exemplu, să aibă condiții precum cei din zona centrală.

Am montat rețelele de apă și canalizare, am realizat iluminatul pe aceste zone, gazele sunt aduse, acum mai trebuie doar asfalt pe drumurile de acces. Și, cu siguranță, vor avea asfalt”,

promite primarul Pavăl.

Edilul Vasluiului nu exclude ca aceste proiecte de asfaltare să treacă pe fonduri europene, mai ales că sunt semnale că unele proiecte locale de infrastructură ar putea fi finanțate de la UE.

În acest moment, mai adaugă Vasile Pavăl, se fac asfaltări și amenajări de parcări în Gară și 13 Decembrie, „tocmai în zonele în care nu intrăm acum cu rețelele de apă-canal, pentru că oamenii de acolo ne cer condiții decente în zonele respective”.

Print Friendly, PDF & Email