Prinde contur cea mai mare sală de sport din mediul rural

0
432

INVESTIȚIE… În comuna Ștefan cel Mare, se lucrează în regim prelungit pentru a finaliza cea mai mare sală de sport din mediul rural vasluian. Primarul Mihai Moraru, edilul din Ștefan cel Mare spune că firma constructoare a respectat toate termenele de până acum și că va finaliza proiectul până în iarnă.

„Meritul cel mai mare pentru un proiect atât de reușit aparține fostului secretar de stat Tudor Buzatu. El ne-a însoțit la Compania Națională de Investiții, ori de câte ori am mers pentru a depune noi documente, a avut un rol important în finanțarea sălii de sport. Și, ca să fim corecți, Tudor Buzatu s-a bătut pentru multe săli de sport din comunele județului Vaslui. De astfel de oameni are nevoie județul nostru, să fie trimiși la București, pentru a sprijini administrația locală”,

spune primarul Moraru.

Conform proiectului, sala de sport din satul Ștefan cel Mare va avea 102 locuri pe scaune, va fi o sală multifuncțională, pentru că aici se vor putea practica atât fotbalul, cât și handbal, tenis sau baschet.

Marea nemulțumire a primarului Moraru este că actuala guvernare PNL nu a găsit fonduri pentru a termina lucrările la baza sportivă a comunei, un obiectiv foarte cerut de tineri.

„Lipitorii de afișe din actuala guvernare nu ne ajută deloc, pe noi, primarii. Mă doare să văd că, în ciuda tuturor eforturile noastre, noua guvernare nu bagă în seamă nevoile tineretului”,

spune primarul Moraru.

Edilul nu se lasă și accesează fonduri europene

Sunt în lucru, acum, două mari proiecte de care au mare nevoie locuitorii comunei. Este vorba, în primul rând, de modernizarea dispensarului din satul Bârzești, proiect la care se lucrează în această perioadă, cât și înlocuirea tuturor lămpilor de iluminat actuale cu lămpi pe LED-uri, investiție finanțată de Fondul de Mediu.

Toată comuna va beneficia de iluminat complet modernizat, pe străzile asfaltate ale satelor urmând a fi montate 400 de lămpi LED.