Prins beat la volan, a refuzat recoltarea de probe biologice! A fost pus sub control judiciar

0
246


Politistii Sectiei 7 Politie Ruralã Banca, din cadrul Politiei Municipiului Bârlad, au retinut un bãrbat, în vârstã de 40 de ani, din comuna Bogdãnesti, judetul Vaslui, bãnuit de comiterea infractiunii de refuz sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.Zilele trecute, politistii Sectiei 7 Politie Ruralã Banca aflati în exercitarea atributiilor de serviciu în localitatea Bogdãnesti, pe drumul judetean DJ245D, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în judetul Vaslui, condus de cãtre un bãrbat de 40 de ani, din aceeasi localitate.

Bãrbatul ar fi abandonat autoturismul pe care îl conducea si, în fugã, ar fi încercat sã se sustragã activitãtii de control, însã a fost interceptat si imobilizat de cãtre politisti. Întrucât acesta emana halenã alcoolicã, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltãrii de probe biologice dar ar fi refuzat sã se supunã recoltãrii acestor probe.

În baza probatoriului administrat, politistii l-au retinut pe bãrbat, pentru o perioadã de 24 ore. Ulterior, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, care a dispus mãsura preventivã a controlului judiciar, pentru 60 de zile. Cercetãrile sunt continuate de cãtre politisti, în vederea stabilirii si probãrii întregii activitãti infractionale a bãrbatului, sub aspectul comiterii infractiunii de “refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.