Procurori și judecători vasluieni, la CNSAS

0
452


LA CONTROL!… Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor fostei Securități (CNSAS) a avut de verificat, pe parcursul lunii mai, dacă magistrați din județul Vaslui au avut vreo legătură cu fosta poliție politică. Mai mulți judecători și procurori, de la Vaslui, Bârlad sau Huși au primit decizii de necolaborare cu fosta Securitate.„Colegiul a constatat că nu au fost identificate documente noi sau neprocesate față de cele reținute în deciziile/adeverințele eliberate anterior și a dispus menținerea acestora pentru următoarele categorii de persoane:

-art. 3 lit. l (judecătorii și magistrații-asistenți de la Înalta Curte de Casație și Justiție și de la Curtea Constituțională, procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, inclusiv cei din cadrul Direcției Naționale Anticorupție și ai Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, judecătorii, procurorii și prim-grefierii de la instanțele și parchetele civile și militare)”,

se arată în documentul oficial al CNSAS.

Printre magistrații vasluieni care au primit documente de la CNSAS, de necolaborare cu fosta Securitate, se numără Adina Alexandru (Popica), judecător (locul nașterii: Huși), Cristina Iulia Antohi (Perișoară), judecător (locul nașterii: Huși), Vasile Agafiței, judecător Tribunalul Vaslui (locul nașterii: Vaslui), Cornelia Budescu (Părău), judecător Judecătoria Vaslui (locul nașterii: jud. Botoșani), Brojban Mircea Wili, procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad (locul nașterii: Bârlad).