Profesioniștii de la Nomis au semnat mega-proiectul de alimentare cu apă al Hușului, precum și pentru alte șase comune

0
656


Asocierea SC Nomis 2003 SRL – SC Global Ports`s Services SRL – SC Nomcris Construct SRL este câștigătoarea licitației pentru extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în UAT-urile Huși, Duda-Epureni, Stănilești, Lunca Banului, Pădureni, Dimitrie Cantemir și Hoceni, lucrări care vor începe în vara acestui an.Cele șapte UAT-uri din județul Vaslui vor beneficia de rețele de alimentare cu apă moderne, după 20 de luni de investiții susținute din partea acestei asocieri de firme.

Miercuri, în prezența președintelui Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a managerului general Nomis 2003, Cătălin Simion, primarului municipiului Huși, Ioan Ciupilan, și a conducerii operatorului județean Aquavas Vaslui a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor de extindere și reabilitare a rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în cele șapte UAT-uri.

Durata contractului este de 56 de luni, din care 20 de luni este durata de execuție, valoarea investițiilor fiind de peste 104 milioane de lei.

„După ce vom finaliza cea mai mare investiție de reabilitare a sistemului de apă și canal din județul Vaslui, serviciile de apă și canal se vor așeza în condiții normale, conform standardelor actuale.

A fost un drum lung și anevoios până aici, însă deja avem semnate contractele pentru 11 UAT-uri, ceea ce demonstrează că implementarea proiectului a intrat pe un făgaș normal.

A venit momentul ca toate localitățile din județ să fie tratate în mod egal, în ceea ce privește extinderea rețelelor de apă și canalizare”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, în cadrul unei conferințe de presă.

”Este un proiect extrem de important pentru zeci de mii de locuitori ai județului Vaslui. Suntem la momentul în care putem spune că vom duce la bun sfârșit toate lucrările, în municipiul Huși și cele șase comune din zonă, cu lucrări de calitate.

Am demonstrat-o în multe proiecte de infrastructură, de mare anvergură, vom demonstra și în cadrul acestui vast proiect de alimentare cu apă și canalizare”, a declarat Cătălin Simion, managerul general Nomis 2003.

Lucrările fac parte din „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Vaslui, în perioada 2014 – 2020” și vor fi finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).