PROGNOZĂ…Ne așteaptă o iarnă blândă și cu temepraturi ridicate. Viscolul și gerul își vor face apariția spre primăvară

0
449
 
Potrivit estimărilor realizate de către specialiști, vom avea parte de o toamnă lungă și caldă. Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă a anului și se vor menține și pe parcursul lunii octombrie. Și luna noiembrie va fi una destul de blândă, dar spre finalul ei ne putem aștepta la primii fulgi de zăpadă.

Ne așteaptă o iarnă nu foarte diferită de cea trecută, când în luna decembrie se vor înregistra temperaturi în medie deasupra limitei de zero grade în general, mai puțin în nordul țării unde ar putea coborî până la minus cinci grade, respectiv minus 1 grad. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi normale în majoritatea regiunilor din țară. Regimul termic va fi în general apropiat de media climatologică.

Având în vedere că vom avea parte de o toamnă lungă și caldă, cel mai probabil episoadele de viscol și ger își vor face apariția spre primăvară. Crăciunul alb a devenit o raritate în țara noastră, dacă este să judecăm după ultimii ani când în perioada sărbătorilor am avut parte de vreme caldă și chiar cer însorit, în unele zone din țară. Cu toate astea, episoadele de viscol și ger vor avea un impact semnificativ.