Proiect de intervenție rapidă la inundații, pe Valea Prutului. Vezi CE COMUNE intră în proiect!

0
456


MOBILIZARE GENERALĂ… În prezența oficialilor din România și Republica Moldova, ieri, a fost lansat Proiectul “Îmbunătățirea timpului de reacție pentru prevenirea și lichidarea consecințelor înundațiilor în zona transfrontalieră”. În acest proiect au fost incluse, din România, orașul Murgeni și comunele Drânceni, Stănilești, Lunca Banului, Duda-Epureni, Vetrișoaia, Fălciu și Berezeni. Partea moldovenească vine cu raioanele Hâncești, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, Strășeni, precum și municipiul Chișinău.Implementarea acestui proiect are drept scop asigurarea siguranței și securității cetățenilor din regiunea transfrontalieră a României și Republicii Moldova prin abordarea provocărilor comune, prevenirea dezastrelor naturale și îmbunătățirea capacității de intervenție, precum și reacția promptă în cazurile în care zonele țintă ar fi inundate. Trebuie create instrumente atât de esențiale managementului inundațiilor, atât în Republica Moldova, cât și în România.

”Cooperarea și schimbul de informații între parteneri, precum și instruirea acestora va duce la consolidarea cunoștințelor în domeniu, dar și la aplicarea directivelor Uniunii Europene, ce ține de managementul inundațiilor, și anume: prevenire, pregătire și răspuns”,

a declarat col. Niculae Tătaru, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Podul Înalt” al Județului Vaslui.