Proiect de modernizare a transportului public din Huși, autobuze electrice în oraș

0
660
Advertisement

Municipiul Huși va avea, în următorii ani, un transport public modern, cu autobuze electrice. Contractul de finanțare urmează să fie semnat de Ioan Ciupilan, primarul municipiului Huși, în perioada imediat următoare.

Cu o valoare de 8 milioane euro, proiectul denumit “Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Huși bazată pe Planul de Mobilitate Urbană Durabilă”, va aduce mai multe beneficii pentru hușeni.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea infrastructurii necesare pentru utilizarea modurilor nepoluate de transport public, cu mașinile electrice sau hibride, cu scopul reducerii numărului de deplasări cu transportul privat și implicit reducerea emisiilor echivalente CO2 din transport.

Vor fi achizitionate, prin proiect, un număr de 10 autobuze. Totodată, vor fi reabilitate și modernizate 55 de stații de transport public, plus o stație de încărcare și un sistem modern de e-ticketing. Perioada de implementare este de 61 de luni.

Viacons Rutier va asfalta mai multe străzi, prin proiect

In cadrul proiectului urmează să fie reabilitate și modernizate cinci străzi din oraș, pe o suprafață de peste 2 kilometri, respectiv: str. Cruci – 269 metri; str. Dumitru David – 285 metri; str. Ciprian Porumbescu – 953 metri; str. Doroftei – 647 metri; str. George Palade – 350 de metri.

Licitatia pentru asfaltarea străzilor a fost câștigat de firma Viacons Rutier Huși.

Print Friendly, PDF & Email