Proiectul de 8,5 milioane de euro al Hușului, început. Se asfaltează cinci străzi!

1
213

SCHIMBARE… Sunt discuții diverse, în perioada de campanie electorală, despre ceea ce se va face la Huși, în privința transportului public. Unii candidați spun că vor schimba fața orașului, prin implementarea unui proiect cu autobuze electrice, nepoluante.

În realitate, spune Ioan Ciupilan, acest proiect este deja câștigat de municipalitate, datorită eforturilor depuse de edil.

„Am auzit, acum, de curând, o chestiune de genul: „Vom rezolva și vom modifica problema transportului local”. O spun persoane care ori nu au fost la ședințele de consiliu local, ori au dormit acolo. Poate că vina mea a fost că nu am mediatizat îndeajuns ceea ce voi face pentru Huși, însă lucrurile nu stau cum le spun oponenții mei politici.

Am un proiect european, de peste 8,5 milioane euro, planul de mobilitate urbană, prin care municipiul Huși își reamenajează 52 de stații de autobuz, se mai asfaltează 5 străzi și cumpără 10 autobuze electrice. Se înființează trei linii de autobuze, acum sunt două și va mai fi un al treilea traseu, care va merge pe Bariera Pascal, intră pe Croitoru, iese pe Dumitru David, se întoarce pe Bariera Pascal, merge pe Anton Sârbu, se reîntoarce pe Bariera Pascal și cartier Dric 3.

Toate aceste activități de transport public vor fi efectuate de o societate a primăriei, fosta societate de spații verzi, căreia i-am schimbat denumirea de trei ani de zile, tocmai pentru a prinde această finanțare. Am obținut-o și, iată, acum încep lucrările la străzi, s-a finalizat licitația”,

spune primarul Ciupilan.

Vorbind de acest proiect, să spunem că perioada de implementare este de 61 de luni .

În cadrul proiectului, vor fi reabilitate și modernizate și un număr de 5 străzi, pe o suprafață de peste 2 kilometri:

  • Strada Cruci – lungime de 269 metri
  • Strada Dumitru David – lungime 285 metri
  • Strada Ciprian Porumbescu – lungime de 953 metri
  • Strada Doroftei – lungime de 647 metri
  • Strada George Palade – lungime 350 de metri.

Licitația pentru acest segment de infrastructură a fost câștigată de constructorii de la Viacons Rutier Huși.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.