Proiectul ”Luna Diasporei vasluiene” a fost aprobat în CL Vaslui!

0
1697

Omul de afaceri liberal Ionel Sandu a prezentat, ieri, în Consiliul Local al municipiului Vaslui proiectul prin care comunitatea locală dorește să dedice luna august celor care se întorc acasă din străinătate, vasluienii din Diaspora, cei care aduc plusvaloare județului, prin sumele de bani investite, an de an, în august.Un proiect de suflet al liberalului Ionel Sandu, care cuprindea, printre altele, oferirea unui discount de 10% celor care sunt din Diasporă și fac cumpărături în Vaslui, în acele locații care afișează un mesaj special gândit pentru această perioadă, ”Mulțumim, Diaspora”, program prelungit la terase și restaurante, dar și alte puncte.

”Este un proiect de suflet, care vine dintr-o poveste de suflet, de viață, care este povestea antreprenorului din Vasliu, și nu numai. De 27 de ani, de când am firma mea (Radical Grup, n.r.) au fost crize, au fost momente grele de pandemie, acum vorbim de război, dar oamenii aceștia din Diaspora s-au gândit la cei lăsați acasă și au trimit bani, cu care au susținut economia locală.

Mare parte din materialele mele de construcții, nu știu dacă știți, sunt cumpărate de acești investitori invizibili, care sunt vasluienii noștri plecați la muncă în străinătate, cărora noi le spunem Diaspora.

Sunt frații, surorile, rudele, prietenii noștri. Vă dau un exemplu emoționant. Într-una din zile, am găsit o bătrânică la depozit, scoțând din batistă 200 de euro. După cum știm, pensiile în România nu se plătesc în euro… Bătrânica, cu lacrimi în ochi, îmi spune: ”Uite, mamă, mi-a trimis nepotul banii aceștia, ca să mă încălzesc. Crezi că îmi ajung să iau o sobiță și câteva lemne?”. Iată un exemplu. Și, ca acesta, sunt mii și mii de exemple în Vaslui.

Noi trebuie să le acordăm un respect acestor oameni. Nu este o lună a diasporei din PNL sau PSD, ei nu au venit să cumpere de la o firmă pesedistă sau liberală”, a spus Ionel Sandu, în fața consilierilor locali vasluieni.

Au fost reacții favorabile proiectului, de la toți consilierii locali, care au căzut de acord că este nevoie o astfel de perioadă în care Vasluiul să acprde respectul cuvenit celor plecați la muncă afară și care, în august, se întorc acasă.

Serviciul Urbanism al Primăriei a pus ”frână” ideii de a prelungi programul la terase sau restaurante, pentru că se dorește ca orașul să se închidă la ora 22.00, așa vor domnii de la Urbanismul Primăriei. Ne mai mirăm de ce nu vine nimeni la Vaslui și mai vrem să fim și nu știu ce capitală a tineretului…

Dincolo de aceste aspecte, să menționăm că a fost aprobată lansarea afișului ”Mulțumim, Diaspora” și, de acum înainte, an de an, grație eforturilor făcute de liberalul Ionel Sandu, Vasluiul va avea o Lună a Diasporei. Un număr de 22, din cei 23 de consilieri, au votat ”Pentru”, astfel că proiectul a trecut prin Consiliul Local.

”Nu este succesul meu, cel care am inițiat proiectul, este al Dvs., al zecilor de mii de vasluieni plecați în Anglia, Franța, Italia, Belgia sau alte țări din lumea mare, acolo unde știu că vă este dor de casă. Noi, vasluienii, nu vă uităm și vă datorăm multe. Asta vreau să vă transmit, de aici, de la Vaslui. Luna August este, din acest an, Luna Diasporei Vasluiene. Mulțumesc, consilierilor PNL, care au susținut acest proiect, mulțumesc, consilierilor PSD, ALDE și USR, care au votat pentru. Mulțumim, Diaspora!”, a scris omul de afaceri pe pagina sa, după ședință.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp