Prostie pe Bahlui! Cercetătorii ieșeni spun că județul Vaslui este cel mai periculos din România! Jenant, ieșeni!

0
2497

O echipă de cercetători de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și specialiști de la Direcția de Statistică din județul vecin au făcut o analiză pentru a determina dacă există o legătură între rata omuciderilor și nivelul de trai. Au luat în calcul toate faptele de acest fel care s-au petrecut în perioada 2011- 2020.

Așa s-a ajuns la concluzia că Vaslui este județul în care au avut loc cele mai multe astfel de incidente. Media este mai mare de 4 la suta de mii de locuitori. Prin comparație, în București considerat cel mai sigur din acest punct de vedere, rata omuciderilor, în același interval de referință, a fost mai mică de 1 la suta de mii de locuitori.

Cele mai multe astfel de situații s-au înregistrat în mediul rural. După Vaslui, în topul județelor cu o criminalitate crescută, se mai situează și Tulcea și Galați, însă top 10 este completat de județe din Moldova, cu precădere, și se mai regăsesc două județe din Oltenia, Olt și Dolj.

Studiul cercetătorilor ieșeni este unul de o prostie rar întâlnită, câtă vreme sunt multe zone în București în care, la colț de stradă, ești tâlhărit și ți se pune cuțitul la gât, lucru care nu se întâmplă nicăieri în județul Vaslui. În al doilea rând, chiar în Iași sunt zone rău famate, în care riști să fii bătut sau chiar omorât, de bandele de tâlhari. Cum să arunci cu mizerii în vasluieni, în asemenea hal??