Protest: “Fără pensii speciale, trebuie un nivel echitabil”

0
332
CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 95
Advertisement

“Pensiile speciale rămân în continuare speciale”, spune deputatul USR de Vaslui, Mihai Botez, pe tema unui subiect care a iritat mii de vasluieni, care trăiesc cu pensii amărâte, de maxim 1.500 de lei.

Faptul că sute de pensii speciale din județul Vaslui, care ajung până la 10.12.000 de lei, în cazul unor șefi din Poliție, Jandarmerie sau ISU, sau la 30.000 lei, pentru foști judecători sau procurori, vor rămâne în plată este o mare palmă dată celor 90.000 de pensionari din județul Vaslui.

“Acum câteva luni, marile partide se întreceau în a se lăuda cu un proiect vădit neconstituțional pentru a se putea lăuda cu eliminarea acestora. USR a avertizat asupra acestor aspecte, iar astăzi CCR a dat o decizie care, practic, menține aceste pensii speciale.

Actualul prim-ministru spunea, înainte de preluarea mandatului, că eliminarea pensiilor speciale va fi printre prioritățile sale. Astăzi nu îl mai auzim menționând acest lucru. Se teme de primarii partidului?

Trebuie găsite alte soluții – impozitarea acestora, în funcție de sumă, este un prim pas spre un sistem mai echitabil.

Nu ne mai permitem să plătim pensii pentru foști politicieni care nu au contribuit cu nimic pentru societate. Acum, mai mult ca oricând, se impune adoptarea unui OUG care să reglementeze pensiile speciale și să le aducă la un nivel echitabil”, cere parlamentarul USR de Vaslui.

Print Friendly, PDF & Email