ȘTIRILE AMIEZII: PS Ignatie, Episcopul Hușilor, vă invită să participați la Marșul online pentru viață!

0
211

Duminică, 17 mai 2020, se va desfășura, online, Marșul pentru viață 2020. Genericul evenimentului din acest an este „Pentru viață. Pentru părinți. Pentru copii”.Inițial, Marșul pentru viață trebuia să aibă loc în data de 28 martie, însă ca urmare a interzicerii evenimentelor publice din cauza pandemiei de coronavirus, a fost reprogramat duminică, 17 mai, de Ziua Națională a Familiei.

Ca și în anii precedenți, orașele Episcopiei Hușilor sunt incluse în harta celor 670 de localități din România și Basarabia în care se organizează manifestări pentru viață.

Anul acesta suntem invitați în mediul online pentru a fi parte a activităților desfășurate pe platformele care susțin viața și Marșul pentru viață.

Astfel, duminică, 17 mai, începând cu ora 18.00, poate fi urmărit LIVE pe pagina de Facebook cu același nume, Marșul pentru viață București.

De asemenea, în aceste zile suntem invitați să distribuim articole pro-viață și mărturii ale femeilor care au trecut prin criza de sarcină sau să tipărim o pancartă cu mesaj pro-viață din cele disponibile pe site-ul www.marsulpentruviata.ro sau să realizăm o pancartă, o fotografie sau un clip video care să fie postate pe Facebook, folosind hashtag-ul #mpv2020online.

Cei talentați se pot înscrie la concursurile de desene, pancarte, bannere online, clipuri, eseuri și poezii despre familie „Românii au talent pro-viață” și pot să trimită creațiile până în 26 mai pe adresa concursuri@romaniapentruviata.ro.

Părinții care au copii îi pot înscrie la atelierul „Spune-mi o poveste pentru suflet”, susținut pe Skype de Ioana Revnic și Veronica Iani, duminică, 17 mai, la ora 12.00. Cărțile pentru copii pe baza cărora se vor face activitățile sunt „Așteptându-l pe bebe” și „Împreună la marș”.

Înscrierile se fac pe mail la adresa spuneopovestepentrusuflet@gmail.com.

„Suntem setați să tânjim pentru viață, să ne îndrăgostim de tot ceea ce ține de viața pe care Dumnezeu ne-a dăruit-o fiecăruia în parte. și de vrem, și de nu vrem, viața este un mare dar, de care ne bucurăm clipă de clipă.

Dacă noi ne pronunțăm împotriva avortului, de fapt susținem viața. Nu interzicem „dreptul” nimănui. Suntem pro-viață”, a declarant PS Ignatie, Episcopul Hușilor.