Război politic la Drânceni, fostul primar acuză

0
476

La Drânceni, pe malul Prutului, s-au întețit acuzele politice între două persoane cunoscute în comună. Consilierul local Romică Plop a avut câteva ieșiri publice la adresa fostului primar, Gelu Pecheanu, actualul administrator al comunei.

Plop a făcut o postare în urmă cu câteva zile, prin care preciza: “Am fost informat că d-nul Administrator al Comunei (Gelu Pecheanu, n.r.) afirmă ca eu am fost o decepție pentru el și sunt un consilier slab, foarte posibil, dar eu am niște principii de viață și un mod de a-mi respecta și ajuta comuna, în alt mod decât vede el”. Sâmbătă, Pecheanu a postat pe Facebook un mesaj, prin care a dorit să explice situația.

“În data de 23.04.2020, în ședința organizației comunale PSD Drânceni am propus spre aprobare inițierea a două proiecte; unul cultural și celălalt sportiv, ținând cont că, în anul 2008, eu și cu alte persoane am înființat ONG Plaiurile Prutului și Asociația sportivă Dinamo Ari Râșești”, a postat Pecheanu pe Facebook.

“În anul 2019, în urma retragerii unor membri din cadrul asociației, l-am propus pe Dl. Plop să ocupe funcția de președinte al asociației Plaiurile Prutului, pentru a accesa proiecte culturale, iar la echipa de fotbal Președinte Lăcătuș Lucian. La respectiva ședință a participat și Dl. Plop, era și el de față când am luat legătura cu firma de consultanță, cu care colaborez de mulți ani, să îmi scrie două proiecte, unul cultural și unul sportive, pentru finanțarea de către Consiliul Județean Vaslui. În acea ședință, Dl. Plop a fost exclus pentru atitudinea lui duplicitară, deoarece timp de un an de zile a participat la ședințele si s-a întâlnit cu liderii Partidului Pro România.

Nu a mai colaborat cu angajații primăriei Drânceni, să le pună la dispoziție documentele celor două ONG din comună, astfel din cauza răutății acestui individ s-au pierdut finanțări de jumătate de miliard de lei, care ar fi dus la progresul și la asigurarea de mijloace materiale mai bune pentru copii din comună!!

Am scris acest mesaj, deoarece toți consilierii mi-au cerut să informăm opinia publică corect!”, mai scrie Pecheanu.

Rămâne de văzut cum se va termina scandalul politic din comuna Drânceni, mai ales că se apropie alegerile locale.