Război total în PNL Vaslui! Se cere demisia lui Tătaru!

0
550

NEMULȚUMIRI… Mai mulți liberali vasluieni sunt nemulțumiți de scorul foarte slab obținut de organizația județeană PNL la alegerile parlamentare. Doar norocul și legea electorală stupidă l-au făcut de Tudor Polak deputat, altfel PNL ar fi avut doar un deputat și un senator.

Dar, lucrurile sunt departe de a se calma. Un liberal cu state vechi în partid a lansat pe rețelele de socializare un mesaj extrem de acid la adresa actualei conduceri PNL Vaslui, cerând demisia lui Tătaru și a lui Onofrei, cei doi lideri considerați a fi vinovați de eșecul liberalilor la parlamentare.

„Orban și-a depus mandatul! Automat, Tătaru nu mai este ministrul Sănătății.

Așteptăm să-și dea demisia și din funcția de presedinte al PNL Vaslui. E timpul ca PNL Vaslui să se refacă, după ce Tataru & Onofrei au avut o campanie de epurare a partidului specifică politicii comuniste din anii 1945-1955 .

Au fost dați afară, marginalizați sau îndepărtați: Daniel Olteanu, Cornel Pleșu, Sorin Radu, Marius Arcăleanu, oameni care erau în PNL cu state vechi. Au fost dați afară primari în funcție din comunele Perieni, Pochidia, Șuletea, Gherghești, Vinderei, Arsura (cinci dintre ei sunt primari PSD sau Pro România) . Daniel Onofrei a avut același tip de politică de dezbinare și în perioada 2015-2016, timp în care a fost președinte la PMP Vaslui, de unde i-a dat afară pe Marcel Gangu, Stelică Podosu, col. Carabină și alții.

Fiecare dintre persoanele marginalizate sau expulzate au plecat cu câte un grup de persoane.

Faptul că l-au marginalizat pe Marius Arcaleanu și l-au promovat pe Tudor Polak a cântărit greu. La locale, PNL Vaslui a obținut la Consiliul Județean un scor peste media pe țară, iar la parlamentare, după doar 5 săptămâni, au scos un scor cu 5 procente sub media pe țară. O diferență de 14 procente. Enorm!

Asta arată că Tătaru și Onofrei nu se pricep la politică și nu au știut să câștige simpatia cetățenilor. Ambii s-au cățărat pe funcții în partid, susținuți de alte persoane sau prin oportunism.

Tătaru a fost numit în functia de ministru al Sănătății fără măcar să-și câștige, în 2016, functia de senator pentru care a candidat.

De câte ori a dat piept cu electoratul din poziția de lider a pierdut!

În cele două campanii, Tătaru și Onofrei nu au apărut în fața electoratului cu discurs, program sau idei. Tătaru a apărut doar pe posturile de televiziune naționale, dar cu noi, pe plan local, nu a vorbit direct nici prin canale media locale, nici măcar prin facebook. Asta nu arată decât una din două: neputința politică sau aroganța”,

este mesajul liberalului.

După cum îl cunoaștem pe Tătaru, acesta va refuza să ia în seamă mesajul acestui vasluian, însă cu siguranță lucrurile se vor complica și mai mult anul viitor pentru actuala echipă de conducere a PNL Vaslui.