Razie a Poliției și Jandarmeriei, în tot județul Vaslui. Amenzi de peste 100.000 de lei

0
306

Peste 60 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Vaslui, sprijiniți de jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au acționat în week-end pe raza județului Vaslui, în sistem integrat, pentru prevenirea săvârșirii faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, precum și pentru depistarea, identificarea și tragerea la răspundere a tuturor participanților la trafic care încalcă prevederile legale în vigoare.În data de 15 iulie 2023, în intervalul orar 19.00 – 24.00, peste 60 de polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea infracțiunilor economice, și acțiuni speciale, au participat la o acțiune cu efective mărite, pe tot cuprinsul județului Vaslui.

S-a urmărit asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică şi pentru prevenirea faptelor cu violenţă în mediul urban și rural, verificarea respectării prevederilor legale referitoare la paza bunurilor, protecția persoanelor, prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă, de și din auto, de animale și de material lemnos, respectiv pe linia prevenirii prevenirii producerii accidentelor rutiere.

Totodată, prin desfășurarea acțiunilor în toate centrele urbane din județul Vaslui, precum și în comunele arondate acestora, s-a urmărit creşterea autorităţii poliţiei şi asigurarea respectării legii prin prezenţa activă a polițiștilor, în vederea prevenirii activităţii infracţionale şi creşterea vizibilităţii elementului poliţienesc, în zonele cu risc criminogen ridicat.  

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate peste 540 de persoane si controlate peste 420 de vehicule și mopede, fiind testați alcoolscopic și drugtest peste 110 conducători auto. Au mai fost verificate 31 de societăți comerciale, 7 cluburi/discoteci și 21 de agenți de pază.

   De asemenea, polițiștii au aplicat 163 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 105. 500 de lei.

    Totodată, au fost reținute 6 permise de conducere (1 pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise, 1 pentru consum de alcool și 4 pentru alte abateri) și  18 certificate de înmatriculare.

     În urma activităților desfășurate, au fost confiscați peste 12 metri cubi  de material lemnos, 1.535 delei și indisponibilizate bunuri în valoare de peste 8.250 de lei, pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp