Reacția unui primar vasluian: „Au cumpărat mii de măști, colegii mei primari, acum trebuie să scape de ele!”

0
182

JENANT… De luni de zile, România se luptă cu pandemia de Covid 19. La Vaslui, foarte mulți primari au cheltuit sume uriașe pentru a procura măști sau substanțe biocide, iar acum s-au trezit că stocurile inițiale încă sunt în magazii.Un primar din județ susține că starea de alertă actuală convine de minune multor primari, pentru că „s-au cheltuit miliarde pe măști, mănuși și tot felul de dezinfectanți, bani pe care nu pot să-i justifice în niciun fel, așa că trebuie să scape cât mai repede de stocurile din magazii”.

Vedeți câți români au murit de la intrarea în vigoare a stării de urgență, inițial, și mai apoi a stării de alertă.

Faceți un calcul simplu, cam câți bani s-au cheltuit la nivel național pe toate chestiunile astea legate de mănuși, măști de protecție sau substanșe dezinfectante, la nivelul administrației locale.

Sunt sute de milioane de lei, vă spun eu. Veți observa că pentru fiecare persoană care a murit de Covid 19 administrațiile locale din România au cheltuit peste 500.000 de lei, numai pe măști și mănuși! Oare, nu se puteau face altceva, cu acești bani? Ba da, însă starea de alertă care nu se mai termină convine de minune colegilor mei care au cumpărat 4.000-5.000 sau 10.000 de măști și care acum stau în magazii”, spune primarul vasluian, la adăpostul anonimatului.

Acesta spune că, dată fiind perioada controalelor de la Curtea de Conturi, mulți primari vor încerca să scape de stocurile de măști sau de substanțe dezinfectante, pentru care s-au plătit zeci și zeci de milioane de lei vechi, la fiecare primărie.