Reporterii Vasluianul.ro, la cel mai important concurs de talente din R.Moldova

0
461
Advertisement

La finele săptămânii trecute, reporterii Vasluianul.ro au participat la cel mai important festival de talente de la Chișinău. „Constelația Talentelor”, eveniment ajuns la cea de-a VII a ediție și cunoscut în toată Europa, dar și în afara granițelor ei, organizator fiind club UNESCO, prin doamna Eugenia Ursu, secretar.

Tineri artiști din 25 de țări au participat la Festivalul-concurs internațional de cântec, dans, arta vorbirii, cea instrumentală, artă plastică și modeling, ediția VII-a, care s-a desfășurat în perioada 27-29 octombrie la Palatul de Cultură al Feroviarilor din Chișinău în format mixt (cu prezență fizică și online). În total, au luat parte peste 1000 de persoane – soliști, membri ai colectivelor de dans și ai ansamblurilor vocale.

Festivalul, a urcat foarte mult și este cunoscut drept etalon printre festivalurile de gen. Concursul are ca scop descoperirea micilor artiști și promovarea lor. ”Constelația Talentelor!” nu a uitat foștii participanți, de aceea cei care au fost premiați în edițiile trecute au avut onoarea de a-și prezenta talentul în deschierea festivalului.

Festivitatea de deschidere a avut loc vineri, care a  început  cu o șuetă de fanfară, continuând cu prezentarea jurului. Seara s-a încheiat cu un spectacol, în care foști concurenți au fost invitați, printre aceștia se numără Valeria Marcu, Oleg Spânu, dar și membrii juriului, cea care a adus energie bună și veselie a fost interpreta de muzică populară Suzana Popescu care a adus toți copii pe scenă pentru a dansa pe două dintre melodiile ei „hata-hata” și „tica-tica”.

Festivalul s-a desfășurat pe 6 secțiuni, iar juriul a fost alcătuit din nume importante, fiind nevoie de multe deliberări pentru a putea alege un singur câștigător dintre cei peste o mie de participanți.

Festivalul s-a desfășurat pe trei zile, iar festivitatea de premiere a fost cea mai așteptată.

Ce este de apreciat la această Constelație a talentelor este că în timp ce la festivitatea de deschidere sunt invitați foști premiați, la festivitatea de premiere sunt aleși cei mai buni concurenți de la fiecare categorie pentru a mai încânta o dată publicul și telespectatorii de acasă, deoarece și la gala de premiere sunt prezenți cei de la „Tezaur Media”.

Marele Premiu a fost obținut de Nicolae Munteanu din Chișinău (vocal academic) și Măriuca Stan-Moraru din România (vocal estradă).

 

Print Friendly, PDF & Email
Ancuta CAZACU
Author: Ancuta CAZACU