Reporterii Vasluianul.ro, la cel mai important concurs de talente din R.Moldova

0
541


La finele săptămânii trecute, reporterii Vasluianul.ro au participat la cel mai important festival de talente de la Chișinău. „Constelația Talentelor”, eveniment ajuns la cea de-a VII a ediție și cunoscut în toată Europa, dar și în afara granițelor ei, organizator fiind club UNESCO, prin doamna Eugenia Ursu, secretar.Tineri artiști din 25 de țări au participat la Festivalul-concurs internațional de cântec, dans, arta vorbirii, cea instrumentală, artă plastică și modeling, ediția VII-a, care s-a desfășurat în perioada 27-29 octombrie la Palatul de Cultură al Feroviarilor din Chișinău în format mixt (cu prezență fizică și online). În total, au luat parte peste 1000 de persoane – soliști, membri ai colectivelor de dans și ai ansamblurilor vocale.

Festivalul, a urcat foarte mult și este cunoscut drept etalon printre festivalurile de gen. Concursul are ca scop descoperirea micilor artiști și promovarea lor. ”Constelația Talentelor!” nu a uitat foștii participanți, de aceea cei care au fost premiați în edițiile trecute au avut onoarea de a-și prezenta talentul în deschierea festivalului.

Festivitatea de deschidere a avut loc vineri, care a  început  cu o șuetă de fanfară, continuând cu prezentarea jurului. Seara s-a încheiat cu un spectacol, în care foști concurenți au fost invitați, printre aceștia se numără Valeria Marcu, Oleg Spânu, dar și membrii juriului, cea care a adus energie bună și veselie a fost interpreta de muzică populară Suzana Popescu care a adus toți copii pe scenă pentru a dansa pe două dintre melodiile ei „hata-hata” și „tica-tica”.

Festivalul s-a desfășurat pe 6 secțiuni, iar juriul a fost alcătuit din nume importante, fiind nevoie de multe deliberări pentru a putea alege un singur câștigător dintre cei peste o mie de participanți.

Festivalul s-a desfășurat pe trei zile, iar festivitatea de premiere a fost cea mai așteptată.

Ce este de apreciat la această Constelație a talentelor este că în timp ce la festivitatea de deschidere sunt invitați foști premiați, la festivitatea de premiere sunt aleși cei mai buni concurenți de la fiecare categorie pentru a mai încânta o dată publicul și telespectatorii de acasă, deoarece și la gala de premiere sunt prezenți cei de la „Tezaur Media”.

Marele Premiu a fost obținut de Nicolae Munteanu din Chișinău (vocal academic) și Măriuca Stan-Moraru din România (vocal estradă).