Robinetele au secat, la Lunca Banului! ”Domnule primar, treziți-vă odată”, spune, alarmat, consilierul local Ștefan Boțu

0
2475

Este stare de alertă în comuna Lunca Banului, de pe Valea Prutului. De săptămâni întregi, apa a devenit un lux pentru mii de localnici, care nu se pot spăla, nu pot folosi toaletele din case, nu au parte de minimul de civilizație.

Conform unor surse locale, situația este atât de disperată, încât oamenii sunt la un pas de revoltă. Oamenii acuză faptul că primarul Dănuț Tofan se ocupă mai mult de locul de agrement ”La colacul”, de pe șesul comunei, spre Prut, decât să facă puțuri de alimentare cu apă, la mare adâncime.

Situația este dramatică. Sunt foarte multe familii în sat care au toalete ca la oraș. Ce folos, însă, câtă vreme primăria le dă apă cu porția, două ore dimineața, de la 6.00 la 8.00, și seara de la 18.00 la 20.00? Mulți au servicii la oraș și pleacă fără să-și facă un duș, dacă nu se trezesc dimineață.

”Domnule primar din comuna Lunca Banului, vă rog în numele cetățenilor să faceți ceva să avem și noi apă!

V-am rugat în fiecare ședință să faceți puțuri de mare adâncime și sa le conectați la rețea, avem aceeași problemă în fiecare an și tot nu ați rezolvat-o, dacă în fiecare an făceați câte un puț de adâncime mare acum problema asta era rezolvată.

Sunt mulți consăteni de ai noștri plecați peste hotare să-și facă și ei acasă o baie, bucătărie să poată trăi decent cum au văzut afara și când vin acasă, ce sa vezi, nu au condiții decente. Toarnă apa în toaletă cu găleata, spală vasele în lighean, fac baie pe repede înainte ca se oprește apa și riscă să rămână nespălați.

VĂ ROG IN NUMELE CETĂȚENILOR, TREZIȚI-VĂ ODATĂ!”, este mesajul consilierului local Ștefan Boțu.

Să sperăm că mesajul oamenilor din Lunca Banului va fi auzit și la județ și se vor lua măsuri și pentru comuna Lunca Banului.