S-a deschis sezonul de pescuit la Pușcași, interzis la dansuri și manele!

0
2792
Advertisement

De pe 15 mai s-a deschis, în mod oficial, sezonul de pescuit pe barajul de la Pușcași. În prima zi, spun cei care administrează barajul, a fost multă lume pe baltă.

“Administrația Pescuit Sportiv Puscași, mulțumește tuturor pescarilor care ne-au vizitat în cursul zilei de vineri și totodată ne cerem scuze în fata pescarilor care au venit de la distante mai mari și nu au mai găsit loc liber pentru a putea pescui.

Poate pentru mulți, prima partida de pescuit din acest an, nu a fost cea mai reușită, datorită aglomerației. Ieri a fost o zi în care nici mustăcioșii nu prea au vrut să mănânce, dar, sperăm ca odată cu liniștirea vremii și gălăgiei de pe baltă să înceapă sa mănânce și să vă bucurați întrutotul de zilele petrecute în locația noastră”, a transmis administrația de la Pușcași.

Sunt și câteva condiții obligatorii pe care pescarii vasluieni trebuie să le respecte.

Firma care administrează barajul Pușcași a făcut un regulament pentru actualul sezon de pescuit, pe care toți cei care vin aici trebuie să-l respecte.

“Avem câteva reguli, menite să vină în întâmpinarea pescarilor care ne vor “călca pragul”, pentru ca șederea pe balta noastră să fie una cât mai plăcută.

1.Atât pescarii cât și personalul lacului sunt obligați să poarte măști de protecție în momentul taxării, cât și la controlul juvelnicelor. Lipsa acesteia în momentul taxării reprezintă motiv de încetare a partidei de pescuit sau nepurtarea măștii de către personalul nostru reprezintă motiv de a refuza achitarea taxei sau de a se supune oricărui control.

2.Pescarii pot fi însoțiți doar de copii sau soție, aceștia putând pescui gratis cu o undiță sau de maxim un însoțitor de sex masculin, acesta neavând dreptul să pescuiască. (Aviz celor care doresc să vină însoțiți de alți N prieteni, le recomandăm să nu bată drumul degeaba pentru că nu vor fi acceptați).

3. Se poate face grătar sau foc, fiind interzise cu desăvârșire grupurile mai mari de 3 persoane.

4.Muzica tare, țipetele și dansurile fiind strict interzise. Constatarea unor astfel de manifestări vor duce la încetarea partidei de pescuit, evacuarea de pe baltă și pierderea taxei achitate.

5.La începutul partidei de pescuit toți pescarii vor primi saci menajeri în care vor depozita gunoaiele și, obligatoriu, din motive de siguranță, le vor lua la sfârșitul partidei (pentru a evita sa fie împrăștiate de câini sau vulpi).

6.Pescarii au posibilitatea de a achita doar taxa de 100 lei/24 h, taxa în baza căreia pot reține 8 kg crap și caras nelimitat, nefiind posibilă achitarea taxei pentru 12 ore sau pentru 2 bețe. (măsură menita sa prevină supra-aglomerarea pe balta).

7.Taxa pentru o unditță sau lansetă cu plută este 40 lei/băț.

8.Distanța între standuri va fi de cel puțin 10 m.

9.Administrația lacului își rezervă dreptul de a-și selecta clienții, la fel cum și pescarii au dreptul să-și aleagă locația în situația în care nu își asumă respectarea regulile locației noastre”, a comunicat administrația de la Pușcași.

Print Friendly, PDF & Email