S-a petrecut și s-a dansat până în miez de noapte, la Ziua Comunei Muntenii de Jos

0
1531
Primarul Iulian Lazăr, alături de Consiliul Local al comunei Muntenii de Jos au organizat, duminică, 27 august, o nouă ediție a Zilei Comunei, moment îndelung așteptat de toată comunitatea situată în vecinătatea municipiului reședință. Deși afară a fost o căldură sufocantă, sute de localnici au dorit să fie prezenți la ziua comunei lor dragi, ba chiar s-au și încins la hore, mai spre seară.
Sărbătoarea comunei a început cu o întâlnire a fiilor satului la Centrul Cultural „Podul Înalt”, unde a fost organizat un simpozion legat de istoria locală.
„Am spus și celor prezenți la întâlnirea tinerilor ortodocși din Parcul Copou faptul că am ajuns la o concluzie dezamăgitoare, după ce am citit mai multe cărți ca să văd dacă ideile mele în lumea în care trăiesc eu mai coincid cu ale celor care tot timpul se ocupă în mod profesionist de treaba aceasta.
E o lume complicată, generată de crize de tot felul, o lume în care domină tot ce e mai rău pentru om.
Cred că acestei lumi trebuie să-i opunem ceva, prin ceea ce facem aici, la Muntenii de Jos, la Mareșalul Prezan, la Hoceni, la Buda, unde am omagiat una dintre primele trei femei primar din România.
Lucrurile acestea sunt elementele esențiale ale vieții noastre, care contrabalansează ceea ce am spus mai devreme, senzația aceasta de dezordine din lumea de astăzi. Cu toții trebuie să contribuim la acest lucruri, fiindcă zilele acestea ale satelor nu sunt doar un prilej de a petrece, ci au un caracter pronunțat cultural.
Ne întâlnim pentru a socializa, pentru a vedea care este starea oamenilor, ne întâlnim pentru a vedea care este starea comunităților, să transmitem niște mesaje generațiilor care se formează acum și bine ar fi să urmeze exemplele bune”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.
Sursa video: Facebook Cosmina Adam Oficial
De la ora 16.00, s-a dat start distracției, pe stadionul comunal. La Ziua Comunei Muntenii de Jos au cântat și au invitat lumea la joc nume importante din muzica românească și cea de peste Prut. Au cântat Mihaela Gurău, Adriana Ochișanu, Mario Fresh, Nadia Duluman, Cosmina Adam și alții. Primarul Iulian Lazăr a fost în mijlocul consătenilor, ca la fiecare eveniment. Seara s-a încheiat cu un superb foc de artificii și cu o discotecă a tineretului.

Sursa video: Facebook Marilena Sîrghii