Să nu uităm de bătrânii din satele vasluiene

0
257

Să nu uităm de bătrânii din satele vasluiene, spune deputatul ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu

Prinși cu problemele de zi cu zi și, mai cu seamă, speriați de noul coronavirus, mulți vasluieni au uitat de cei rămași acasă, în satele pierdute ale Vasluiului. Este timpul, spune parlamentarul ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu, să ne amintim de cei care stau încă în mediul rural.

“Veșnicia s-a născut la sat, iar în unele zone din Moldova timpul nu se grăbește nici acum.

Cei care aveți părinți sau bunici la țară, știți bine că, acolo, frumusețea și simplitatea vieții se mai văd încă. Poate în roadele proaspete din pământul muncit cu greu, poate în portul popular păstrat cu grijă și purtat în zi de sărbătoare, poate în bucuria gazdelor care își primesc oaspeții.

Am găsit imaginile de mai jos, care datează de acum 80 de ani (!) și care au fost făcute de românul Adolphe Chevallier, fotograful Casei Regale. E foarte posibil să semene cu acele poze pe care unii le mai au încă acasă, prin sertare.

De ce cred că sunt importante? Pentru că ne ajută să păstrăm „legătura” cu rădăcinile noastre. Pentru că moștenirea pe care am primit-o e bună, rămâne doar să ne dăm seama cât mai mult și cât mai mulți de acest lucru, și să o folosim cum trebuie.

Satul românesc (cu tot ce vine de acolo) ne ține în viață, să-l ținem și noi!”, este mesajul lansat pe Facebook de deputatul Olteanu.

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.