Sala de sport de 1 milion de euro de la Lipovăț, ultimele verificări

0
564

OBIECTIV AȘTEPTAT… În comuna Lipovăț se va deschide, în câteva săptămâni, o mare și modernă sală de sport, o investiție la care primarul Valeria Hriscu ține foarte mult. Din păcate, așa cum se întâmplă peste tot prin țară, aceste săli vor rămâne închise, din cauza pandemiei de Covid 19.„Am luptat mult pentru a avea o sală de sport în comună și iată-ne aproape de final. Constructorul face acum ultimele teste la sistemele de climatizare, se verifică toate instalațiile, după care vom face recepția. Sala a costat 4,8 milioane lei și a fost realizată pe baza unui proiect al Companiei Naționale de Investiții, cu 100 de locuri pe scaune, vestire, tot ce este nevoie pentru o sală de nivel european”,

spune primarul Hriscu.

Conform prezentării de pe CNI, sala de sport de la Lipovăț

„are un regim de înălțime P^1 astfel încât partea de la parter este dedicată sportivilor și activităților sportive, iar partea de la etaj este dedicată spectatorilor.

De asemenea ea este dimensionata astfel încât să poată fi utilizată pentru mai multe discipline sportive, existând marcaje cu distanțele de siguranță aferente care permit practicarea de sporturi precum baschet, tenis sau volei.

Sala dispune de o tribuna cu 100 locuri, vestiare pentru sportivi și grupuri sanitare pentru public. Aceasta este destinată uzului didactic cu posibilă utilizare publică în perioadele de vacanță sau la sfârșit de săptămână. Totodată, sala poate fi utilizată și pentru activități non-sportive de genul celor culturale sau recreative (serbări, prelegeri, expoziții etc.)”.