“Salvați-ne, suntem atacați de turme de mistreți!”

0
763

Caz incredibil în comuna Miclești, acolo unde, pe lângă problemele cu seceta, oamenii se confruntă cu invazia turmelor de porci mistreți.Fără să se teamă de oameni, animalele sălbatice au produs mari pagube în culturile firmelor agricole din zonă, distrugând tot ceea ce s-a însămânțat în această primăvară.

Nici Direcția Silvică Iași, care are în zonă Ocolul Silvic Dobrovăț, nici Direcția Silvică Vaslui nu au reacționat până acum la cererile autorităților locale.


“Este jale mare, sunt zeci de familii care s-au trezit cu culturile de porumb distruse. Cam la 40% din producția de porumb este distrusă.

Au venit firmele agricole care au în zonă terenuri să se plângă de faptul că hectare întregi au fost “arate” de turmele de mistreți, vin cu pui, cu tot.

Am făcut mai multe memorii la Direcția Silvică Iași, care are păduri în zonă prin Ocolul Silvic Dobrovăț, la Direcția Silvică Vaslui, la AJVPS, care au fonduri în zonă, să trimită vânători în zonă”, a spus Doru Agafiței.

Primarul comunei Miclești crede că situația provine de la faptul că proprietarii fondurilor de vânătoare sau cei care dețin pădurile în zonă nu dau de mâncare la mistreți, care sunt nevoiți să intre în curțile oamenilor sau pe terenurile cultivate. Cere de o săptămână ajutor de la autoritățile din Vaslui și Iași

Toți locuitorii din Chircești sunt revoltați, deoarece turmele au ajuns să distrugă inclusiv o palmă de pământ cultivată lângă cimitir, “o situație fără precedent în istoria comunității locale”.

“A trecut o săptămână de coșmar, sper că apelul nostru va fi auzit de autorități, se pot întâmpla tragedii, dacă turmele vor ataca oamenii în sate”, mai spune primarul Micleștiului.