SCANDALUL ZILEI Poza cu Buzatu și Ciolacu care a înnebunit internetul!

0
423

Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a publicat vineri, o fotografie de grup în care apare alături de alți 10 lideri social-democrați.Nu poartă mască, nu respectă distanțarea socială și nici numărul maxim admis pentru formarea de grupuri în timpul stării de alertă.

Adevărul este că poza este făcută într-un spațiu privat. Ori, în prezent nu există nicio prevedere legală care să interzică formarea de grupuri mai mari de trei sau opt persoane în spații private, în aer liber.

În fotografia publicată de Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook apar secretarul general al PSD, Paul Stănescu, liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, dar și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Recent, șeful PSD Vaslui a fost protagonistul unui scandal în CJ Vaslui, deoarece el și consilierii locali social-democrați nu au purtat mască de protecție în timpul ședinței Consiliului Județean Vaslui.

Poza a aprins spiritele pe internet. Românii au făcut zeci de comentarii și au criticat faptul că social democrații nu au respectat regulile de distanțare.

Întrebat de ce nu poată mască, Ciolacu a răspuns „Masca este obligatorie doar în spații închise. Ar fi bine, însă, dacă s-ar publica totuși acel ordin în Monitorul Oficial după o săptămână….”.

Legea nr. 55/2020 referitoare la starea de alertă prevede că „în interiorul localităților se interzice circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 3 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri”.

În schimb, liderii PSD nu se află în spațiul public pentru a fi considerați pietoni și nu aparțin aceleiași familii.