Școlile din Bârlad vor avea echipamente de ultimă generație

0
4264


Veste de ultimă oră pentru părinții bârlădeni.Tehnologie avansată, săli de clasă inteligente, echipamente IT și mobilier modern în grădinițele, școlile și liceele din Bârlad.Anul școlar începe la Bârlad cu o veste uriașă: un nou val de investiții, cel mai mare din ultimii 30 de ani, va avea loc în lunile care urmează în cea mai mare parte dintre grădinițele, școlile și liceele din Bârlad.

15.844.814,78 lei este suma pe care Primăria Bârlad a obținut-o în cadrul unui proiect cu fonduri europene, pentru dotarea cu echipamente de ultimă generație a unui număr de 35 de unități de învățământ.
Concret:
– echipamente IT pentru 9 laboratoare de informatică, între care și unul nou înființat (la Școala ”Iorgu Radu”)
– echipamente IT pentru 243 de săli de clasă și de grupă
– mobilier și materiale didactice pentru 235 săli de clasă/grupă
– echipamente IT, mobilier și materiale didactice pentru 6 laboratoare de științe, 9 cabinete școlare de diverse specialități (dintre care unul de limbă engleză nou înființat la Școala ”Stroe B. Belloescu), 12 cabinete de activități sportive (săli de sport), 17 cabinete de asistență psihopedagogică/logopedie.

Unitățile care vor beneficia de noile investiții sunt: Clubul copiilor ”Spiru Haret”, Clubul Școlar Sportiv, Colegiul ”Codreanu”, Grădinițele 11, 12, 2, 19, 5, 13, 8, 3, 7, 9, 15, 20, 4, 17, 18, 23, Liceul Pedagogic ”Ioan Popescu”, Liceul Tehnologic ”Petru Rareș”, Liceul ”M. Eminescu”, Școala de Arte ”N.N. Tonitza”, Școlile ”G. Tutoveanu”, ”I. Radu”, ”M. C. Epureanu”, ”Principesa E. Bibescu”, ”V.I Popa”, ”Stroe B. Belloescu”, ”V. Pârvan”, ”Ep. I. Antonovici”, Liceul ”Al. I. Cuza” și cele două creșe.

”Învățământul trece, din păcate, de câteva decenii încoace prin convulsii în fața cărora noi, ca autorități locale, nu putem face nimic. Însă, acolo unde putem atrage fonduri punem umărul și căutăm să nu ratăm nicio ușă care se deschide.

Noile fonduri merg în dotări de care era mare nevoie în unitățile școlare din Bârlad, pentru ca și elevii bârlădeni să poată învăța în săli de clasă inteligente, având tablete moderne, table interactive, laptopuri, sisteme all-in-one, sisteme sunet, routere WiFi, imprimate, scannere de ultimă generație.

În ciuda celor cărora nu le place să audă că derulăm investiții de care Bârladul nu a avut parte de 30 sau de 50 de ani, pot să afirm și de această dată că aceasta este cea mai mare investiție în dotări pentru învățământul local de la Revoluție încoace.

Cine ne contrazice, să dovedească! Nu putem decât să fim mândri că am reușit să aducem la Bârlad acești bani și să ne bucurăm că, în sfârșit, școlile noastre vor fi dotate conform exigențelor lumii moderne, unde actul de învățare să le creeze elevilor, dar și cadrelor didactice, o atitudine pozitivă față de școală”, a transmis primarul Dumitru Boroș.