Școlile din Negrești vor fi modernizate în totalitate, cu bani europeni. ”Cel mai mare proiect de acest gen, derulat vreodată în Negrești”, anunță primarul Cristi Rusu

0
2476


Încă un proiect al primarului orașului Negrești, Cristi Rusu, prinde contur, de data aceasta beneficiari urmând a fi sutele de elevi din oraș. Pe 3 august a.c., a fost semnat contractul de finanțare cu fonduri europene pentru dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe din Negrești, cel mai mare din istoria urbei.Valoarea proiectului este de 2.585.377,77 lei (TVA inclus) adică peste 520.000 EURO, presupune:

• Modernizarea a 52 săli de clasă cu echipamente IT și a 37 săli de clasă cu mobilier și materiale didactice specifice

• Modernizarea laboratorului de informatică destinat ciclului gimnazial cu echipamente IT și mobilier din cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Iorga” și a celui din cadrul Școlii Gimnaziale ”Mihai David” Negrești.

• Dotarea cu mobilier și echipamente IT pentru un cabinet de legislație și a unuia de consiliere psihopedagogică.

• Dotare laborator de fizică din cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Iorga”.

• Dotarea celor 5 ateliere tehnice de practică din cadrul Liceului Tehnologic ”Nicolae Iorga” cu echipamente și materiale didactice specifice.

”Prin acest proiect vor fi modernizate, practic, toate sălile de clasă din toate unitățile de învățământ din Negrești și satele aparținătoare, inclusiv cele de la grădiniță.

Ing. Cristi RUSU, Primarul Orașului Negrești

Este cel mai mare proiect de dotare al unităților de învățământ derulat vreodată în Negrești și satele aparținătoare. Investiția în viitorul copiilor noștri este cea mai bună investiție pentru Negrești!”, a postat primarul orașului Negrești, pe pagina sa de Facebook.