„Scot la lumină averea Vasluiului. Deschid orașul în direcția bună a dezvoltării economice”

0
214


Candidatul pentru Primăria Vaslui al Alianței Dreapta Unită (formată din Forța Dreptei, PMP și USR), economistul și omul de afaceri Marius Arcăleanu, anunță un nou început pentru Zona Industrială Vaslui. Colaborarea cu experții, identificarea rapidă a soluțiilor, consultarea publică cu cetățenii și deschiderea către investitori sunt principalii factori care vor contribui la relansarea economică a municipiului nostru.Municipiul Vaslui se confruntă cu o situație critică în ceea ce privește nivelul investițiilor și o viață economică dinamică care să aducă bunăstare în comunitate. Acest lucru a condus la un exod în masă al tinerilor și an de an se constată o îngrijorătoare depopulare a orașului. Cauza acestei stări de fapt se găsește foarte clar în incapacitatea și lentoarea actualei administrații PSD de a deschide orașul și de a atrage investiții care să creeze valoare pentru comunitate și locuri de muncă bine plătite. Actuala conducere pesedistă a Primăriei, deși avea pârghiile necesare, nu a fost în stare nici măcar să creeze minimele condiții care să permită dezvoltarea economică a municipiului Vaslui.

Averea Vasluiului este ținută la secret de PSD

Foarte grav este faptul că Primăria Vaslui controlată de PSD refuză să aducă la cunoștința opiniei publice în ce constă patrimoniul public și privat al municipiului. Practic, această avere publică este ținută la secret de pesediștii care acum ocupă Primăria și au închis toate robinetele dezvoltării urbane și economice. Astfel, am ajuns să fim un oraș izolat și deconectat din punct de vedere al surselor care generează bunăstare și prosperitate în comunitate, în speță investițiile private și facilitarea acestora, respectiv parteneriatele public-privat. „PSD și conducerea de 25 de ani a Primăriei au făcut tot timpul o mare secretomanie în ceea ce privește domeniul public și privat al municipiului. Nu se știe exact ce terenuri sunt disponibile pentru a deschide orașul pentru investitori. De aceea este nevoie ca eu să vin la Primărie, să desecretizez averea orașului, să pun experții la treabă. Doar așa pot pune în practică soluțiile de regenerare urbană și economică a Vasluiului”, este afirmația categorică a candidatului Alianței Dreapta Unită la Primăria Vaslui.

„Refac Zona industrială imediat ce aduc la lumină patrimoniul orașului”

Soluția propusă de Marius Arcăleanu este să facă lumină în ceea ce privește domeniul public și privat al municipiului, ca punct de pornire în identificarea și declararea noii Zone Industriale a Vasluiului. Doar așa se poate face o localizare rapidă și sigură, și se pot construi proiecte importante precum parcurile industriale și tehnologice. ”Următorul pas, odată realizat inventarul terenurilor de care dispune Vasluiul, este să clarific împreună cu experții în urbanism care va fi noua Zonă Economică Vaslui și să o prezint cetățenilor spre consultare publică. Imediat ce declarăm această nouă zonă industrială, venim cu toate utilitățile necesare și o punem total la dispoziția investitorilor”, a adăugat economistul Marius Arcăleanu.

Parteneriate locale, naționale și internaționale pentru Vaslui

Viziunea lui Marius Arcăleanu privind dezvoltarea Vasluiului include și realizarea unor parteneriate durabile ale Primăriei Vaslui cu Camera de Comerț și Industrie, respectiv cu asociații naționale și internaționale ale oamenilor de afaceri. O legătură specială va fi creată cu autoritățile din Republica Moldova mai ales pentru schimburi de bune practici economice. De asemenea, mai are în vedere și constituirea de parteneriate cu unitățile administrativ-teritoriale din zona metropolitană, dar și cu Consiliul Județean Vaslui, pentru a identifica, tot cu experții, cele mai bune variante pentru crearea Zonei Economice Metropolitane.

Primarul Arcăleanu îi va invita pe ambasadorii statelor dezvoltate, la Vaslui

Marius Arcăleanu consideră, totodată, că un nou început pentru Vaslui îl va reprezenta alegerea sa ca Primar și venirea ambasadorilor statelor dezvoltate în municipiul nostru pentru a dialoga și dezbate despre dezvoltarea economică. Până în prezent, ambasadorii nu au fost invitați la Vaslui din cauză că gruparea PSD de la Primărie este total lipsită de viziune și de preocupare pentru dezvoltarea reală a orașului. „Știm că ambasadorii sunt vectorii principali ai companiilor și investitorilor din țările lor. Știm că au un cuvânt important de spus care să-i convingă pe oamenii lor de afaceri să investească și la noi. Nu mă las până nu vin cu ambasadorii SUA, Israel, Germania, Italia, Franța etc. la Vaslui. Vreau ca ei să știe și să se convingă că orașul este deschis investitorilor din țările lor”, a mai declarat Marius Arcăleanu.

 

Marius Arcăleanu este economist, licențiat al Academiei de Studii Economice București. Deține propria companie în Vaslui, cu activitate în domeniul seriviciilor medicale. Este președinte al Partidului Forța Dreptei Vaslui. A rămas consecvent un om de dreapta, nu a trădat niciodată această orientare politică, chiar dacă a fost dat afară din PNL, acum doi ani, ca urmare a  criticilor aduse conducerii. A fost timp de 12 ani (2008-2020) consilier municipal la Vaslui. Următorii trei ani, până în 2023, a deținut calitatea de consilier județean. În perioada 2006-2009, a fost Director General adjunct la Agrocomplex Bârlad, apoi Director la Casa Județeană de Pensii între 2009 și 2012, iar, în intervalul 2020-2021, Director General al Casei Județene de Sănătate Vaslui.

Mai multe informații despre planul de guvernare locală 2024 propus de economistul Marius Arcăleanu găsiți pe pagina sa de Facebook: https://www.facebook.com/share/p/Ck9AsWyzchcvuXhM/

 

Acest material a fost comandat de PARTIDUL FORȚA DREPTEI FILIALA JUDEȚEANĂ VASLUI (parte a alianței electorale „Alianța DREAPTA UNITĂ USR-PMP-FORȚA DREPTEI”), Cod identificare al mandatarului financiar coordonator 21240063