Scriitorul Petruș Andrei a intrat în galeria cetățenilor de onoare ai Bârladului

0
1716


Miercuri, într-un cadru festiv, primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, alături de consilierii locali, i-a conferit reputatului scriitor Petruș Andrei diploma de cetățean de onoare.Distincția s-a oferit în semn de recunoaștere a activității sale impresionante și de mulțumire pentru eforturile de promovare perpetuă a imaginii municipiului Bârlad, în țară și străinătate.

Poetul Petruș Andrei născut la 1 iunie 1946 în satul Bărc-Goșmani, comuna Români, județul Neamţ. A absolvit Filologia la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” Iaşi. Timp de 40 de ani, începând cu anul 1970, este profesor de limba și literatura română la Liceul Puiești, din județul Vaslui.

Viața de profesor s-a împletit armonios cu cea de scriitor și redactor la revistele „Plumb” „Viața noastră” și „Liter-Club”. În anul 2007 a primit distincția de Cetăţean de onoare al comunei Puieşti, iar în 2011 pe aceea de Cetăţean de onoare al comunei natale Români – Neamţ. Astăzi, biblioteca și Căminul Cultural din comuna natală îi poartă numele.

Din 2010 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Bacău și de numai câteva luni a devenit și membru al Academiei Internaționale „Leopold Sedar Senghor”, din Italia.

„Pentru noi ați fost și veți rămâne un etalon al cuvântului scris, care trebuie recunoscut pe măsură. Recunoașterea pe care v-o înmânăm astăzi este un demers normal, pe care Bârladul îl face în semn de prețuire a unor oameni care și-au pus definitiv amprenta pe moștenirea culturală a municipiului Bârlad.

Vă doresc să aveți parte de multă sănătate și să puteți să ne mai încântați mulți ani cu scrierile dumneavoastră, domnule profesor!”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

La rândul său, vizibil emoționat, scriitorul a mulțumit asistenței pentru prezență, dar mai ales primarului Dumitru Boroș și consilierilor locali care i-au acordat înaltă distincție, despre care a spus că o va prețui mereu.