Se fac decopertări pe viitoarea șosea de centură a Bârladului. Primarul Boroș, pe șantier!

0
385

EFORTURI… Primarul Municipiului Bârlad, Dumitru Boroș, a anunțat ieri că lucrările la viitoarea variantă de ocolire a Bârladului au intrat într-o nouă etapă, respectiv cea a decopertărilor de adâncime și transport a materialului rezultat.„În primul rând, am fost informat că s-au finalizat operațiunile de prelevare de probe de pe traseul aflat în lucru, dar și trasarea, în această primă etapă. De-acum urmează ca pe acest prim segment, cu o lungime de 1,6 kilometri, să înceapă decopertarea de adâncime și se vor deschide alte zone de lucru.

Totodată, am mai fost informat și că documentația pentru relocarea rețelelor electrice și de transmisiuni, precum și racordarea șantierului la utilități sunt alte operațiuni aflate în lucru. Am anunțat că vom ține la curent publicul cu ceea ce se întâmplă pe acest șantier și așa vom face, în ciuda a ceea ce se tot vehiculează!

Repet: atât eu, personal, cât mai ales colegii de la CNAIR, surpevizăm în continuare foarte atent tot ce se întâmplă aici iar până în acest moment nu avem motive să credem că acest proiect nu s-ar derula corect”,

a declarat primarul Dumitru Boroș.

Reamintim că licitația organizată de CNAIR pentru execuția lucrărilor a fost câștigată de Asocierea SC Tehnic Asist SRL – SC Concept Infrastrade Logistic SRL Botoșani, iar proiectant este Search Corporation SRL București. Investiția este finanțată prin Programul Operațional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020, iar valoarea totală a proiectului este de 186.557.576,44 lei.