Se lucrează la Centrul de Socializare pentru persoane vârstnice din Bârlad

0
339

Se lucrează la primul centru de socializare pentru persoanele vârstnice din Bârlad, anunță conducerea Primăriei Bârlad.

Începute la sfârșitul lui noiembrie 2022, lucrările de construcție a Centrului de zi pentru persoanele vârstnice, primul centru de socializare pentru seniorii Bârladului, se apropie de 50%.

Cea mai complicată fază a investiției – ridicarea clădirii propriu-zise și compartimentarea acesteia– a fost finalizată, iar în acest moment echipele de constructori lucrează la anvelopare (termoizolare, fațadă, montare de ferestre și uși), precum și la interioare (instalații, placarea pereților cu rigips etc.).

Amplasată pe strada Nicolae Tonitza, pe locul fostei centrale termice din zonă, prima investiție gândită special și dedicată bârlădenilor vârstnici, va avea o suprafață de 343 mp.

Centrul va avea capacitatea de a găzdui zilnic 80 de persoane. Acestea vor putea beneficia, la cerere sau în baza unor recomandări date de specialiști, de servicii sociale, medicale, psihologice, cu scopul prevenirii și depășirii unor situații de dificultate.

”Am fost întrebat, în câteva ocazii, dacă acest centru nu va fi dedicat pensionarilor așa zis «de lux». Tocmai asta este important: am dorit un centru pentru vârstnicii singuri sau marginalizați, pentru ca activitățile de care vor avea parte aici să contribuie la îmbunătățirea calității vieții lor.

Bârlădenii aflați în aceste situații se vor putea bucura de socializare, de evenimente culturale, de activități de divertisment.

Aici vor găsi condiții de a participa la jocuri de societate, gimnastică, dans, activități de creație, vor beneficia de consiliere etc.”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Centrul de zi pentru persoane vârstnice este o investiție pentru care Primăria Bârlad a atras fonduri în valoare de 2.097.841 lei (fără TVA).

Advertisement

Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.