Simulare de cutremur de 6,8 grade Richter, la Vaslui, pe 21 iulie. „Să ne asigurăm că putem face față unor situații limită”, spune prefectul Daniel Onofrei

0
2102

În ziua de 19 iulie,. prefectul județului Vaslui, dl.Daniel Onofrei a participat la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, unde s-a discutat despre importanța pregătirii cetățenilor în caz de cutremur.

Evenimentele tragice din trecut au demonstrat că o bună pregătire poate face diferența între viață și moarte.

La ședința CJSU au fost prezenți reprezentanții structurilor MAI, cei ai DSP, DSVSA și Direcției Silvice Vaslui.

“În urma discuțiilor, am hotărât să organizăm o simulare în caz de cutremur, care va avea loc pe data de 21 iulie 2023.

Scenariul simulării va implica un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter. Scopul acestui exercițiu este să ne pregătim și să prevenim dezastrele pe care le-ar putea provoca o mișcare seismică de asemenea intensitate.

Pregătirea noastră, a populației, este cel mai important pas pe care îl putem face pentru a diminua efectele unui cutremur.

Vă îndemn să adoptăm o conduită preventivă și să luăm măsuri în avans pentru a reduce consecințele unui potențial cutremur.

Nu subestimați niciodată importanța pregătirii pentru un cutremur. Acțiunile noastre acum pot face diferența în viitorul nostru. Să fim responsabili și să ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricărei situații de urgență.

Amintiți-vă că pregătirea și informarea sunt cheia pentru a face față cu succes unui cutremur. Să acordăm importanța cuvenită acestui aspect și să ne asigurăm că suntem pregătiți să protejăm viețile noastre și ale celor dragi în situații critice” a declarat reprezentantul guvernului in teritoriu Daniel Onofrei.