Sirenele ambulanțelor au paralizat Spitalul Județean de Urgență. Suntem pe marginea prăpastiei!

0
526

ALARMANT… Ieri, pentru medicii de la Spitalul Județean de Urgență a fost una din cele mai grele zile de la izbucnirea pandemiei de coronavirus. Toată ziua, în curtea spitalului au răsunat sirenele ambulanțelor, care au adus persoane cu febră mare sau contacți ai unor persoane internate deja la spitalul Covid din Bârlad.

Mai bine de 15 persoane au ajuns la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, cu simptome specifice maladiei Covid 19. Acestor persoane li s-au recoltat probe în vederea stabilirii existenței sau nu a virusului în organism și vor afla, astăzi, dacă au coronavirus. Până atunci, stau și așteaptă cu înfrigurare rezultatele. Cel mai probabil, mulți au deja Covid 19 și vor fi transportați cu izoletele la Spitalul Covid de la Bârlad.

Printre persoanele aduse cu febră la cel mai mare spital din județ au fost și angajate de la două mari fabrici de textile din județ, ceea ce întărește bănuiala că aceste fabrici s-ar putea închide din cauza cazurilor de Covid 19, în zilele următoare.

Medicii de la SJU susțin că, ieri, județul Vaslui a fost pe locul al treilea, la nivel național, în privința cazurilor de Covid 19 confirmate oficial, ceea ce înseamnă că situația este deosebit de gravă.

Spitalul de la Bârlad este aproape plin cu cazuri de coronavirus, în timp ce Spitalul Județean trebuie să facă față la cazurile medicale din tot județul, iar ambulanțele vin cu cazuri grave la fiecare 15-20 de minute.

Prefectura a anunțat, ieri, 397 de cazuri confirmate cu COVID-19, din care 107 sunt persoane internate în spitalul de la Bârlad, de zece ori mai multe față de acum o lună de zile, când bătea vântul prin spitalul-suport Covid.