Șmecher din Alexandru Vlahuță, beat și fără permis. Polițiștii din Bârlad l-au înhățat

0
1039


Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță. Tânărul este bănuit de comiterea unei infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, fals și uz de fals.În ziua de 21 noiembrie 2023, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în serviciu de patrulare și supraveghere trafic rutier pe drumul județean DJ 243, în satul Pogana, au oprit pentru control un autoturism înmatriculat în județul Buzău, condus de către un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din comuna Alexandru Vlahuță.

Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul aflat la volanul autoturismului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a prezentat, pentru control, un permis de conducere ce nu figura în evidențele naționale. Ulterior, permisul prezentat a făcut obiectul unei constatări tehnico-științifice care a concluzionat că acesta ar fi contrafăcut, bărbatul neavând eliberat permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Deoarece tânărul încercat să se sustragă urmării penale, în ziua de 29 ianuarie a.c., în baza probatoriului administrat, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana l-au depistat și reținut pe tânărul cercetat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Bârlad, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, față de acesta fiind luată măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a tânărului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere, ”falsul material în înscrisuri oficiale” și ”uz de fals”.