Specialiștii avertizează: România este pe buza prăpastiei, cazurile de Covid se înmulțesc!

0
372
Coronavirus Warning cordon tape and men wearing protective suit
Advertisement

PERICOL MAXIM… România este printre țările cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din Europa, fiind depășită doar de Suedia, Portugalia și Marea Britanie, avertizează prof. Alexandru Rafila. Acest lucru ar putea avea efecte și pentru vasluienii care pleacă la muncă în străinătate, spre exemplu, pentru că s-ar putea trezi în carantină.

„Trebuie să facem cu toții un efort individual ca să avem un răspuns colectiv, să putem să scădem această incidență până în zona verde. Discuția la nivelul Uniunii Europene privind libera circulație a cetățenilor în spațiul comunitar pune o anumită problemă: țările care depășesc media Uniunii Europene s-ar putea să fie constrânse, dacă doresc să-și trimită cetățenii în celelalte țări care sunt în zona verde, să stea două săptămâni în izolare. Lucrul acesta ar limita foarte mult circulația cetățenilor români”,

spune Rafila.

Clasamentul țărilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 este completat de Bulgaria, Serbia și Polonia.

Din cauza numărului mare de cazuri de la noi din țară, țările din UE ar putea impune noi restricții pentru cetățenii români.

Estonia a luat deja măsura carantinării cetățenilor care vin din România, Bulgaria și Polonia, a anunțat la începutul săptămânii MAE estonian.

Ulterior, și Danemarca a anunțat că va prelungi restricțiile de călătorie pentru români, după de și-a deschis granițele pentru majoritatea țărilor europene.

Print Friendly, PDF & Email