Spirtul, legumele și mănușile de protecție, la control!

0
392
Advertisement

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul IPJ Vaslui au desfășurat un amplu control, zilele trecute, pentru combaterea faptelor ilicite de comerț și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În urma controalelor, au fost confiscate mai multe produse comercializate fără documente legale de proveniență (mănuși de protecție, produse destinate curățeniei, alcool sanitar, băuturi alcoolice, produse alimentare, legume – fructe și țigarete), în valoare totală de peste 4.100 lei, precum și suma de 2770 lei.

În ziua de 14 mai a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenți economici care își desfășoară activitatea în sfera comercializării alcoolului sanitar și a altor produse sanitare, precum și a produselor din sfera alimentației publice.

În cadrul acțiunii, au fost efectuate controale la peste 85 de agenți economici și au fost legitimate peste 90 de persoane, în urma neregulilor constatate fiind aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 83.000 lei.

Cele mai multe sancțiuni – 46 – au fost aplicate pentru abateri săvârșite la Legea 12 din 1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicit, iar 6 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 28 din 1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.

Print Friendly, PDF & Email