ȘTIREA NOPȚII ‘Autostrada Vasluienilor’ devine realitate, deși „PNL a șters proiectul DE TOT”!

0
237

ÎN SFÂRȘIT… Proiectul de suflet al deputatului ALDE de Vaslui, Daniel Olteanu, dar și al sutelor de mii de vasluieni, acela de a construi o autostradă care să lege Bucureștiul de Vama Albița, spre Chișinău, începe să prindă contur.„Dragi vasluieni, vreți să știți care e stadiul proiectului „Autostrăzii Vasluienilor”?

Merge înainte! S-a încheiat licitația pentru Elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Tișița – Albița, iar contractul va fi semnat, cel mai probabil, luna aceasta, așa cum mi s-a confirmat de către reprezentanții CNAIR”,

a confirmat, aseară, deputatul Olteanu.

Acesta a nominalizat și piedicile care s-au pus acestui proiect de către guvernul PNL.

„De unde întârzierea de 4-5 luni între desemnarea câștigătorului și semnarea contractului?

Știu foarte clar că politicul de joasă speță este cel care determină aceste întârzieri, iar în momentul în care 10 zile devin 5 luni explicația nu e la CNAIR, ci la PNL și Ministerul Transporturilor, pentru care acest obiectiv NU existăîn bugetul pe 2020, a fost șters!!!

Realitatea e că sunt politicieni care NU vor, pur și simplu, ca această zonă să evolueze. Nu vor ca Vasluiul și zona săracă din stânga Siretului să se ridice!!! În plus, voința turbată a unor politicieni de a opri proiectele Vasluiului, doar pentru că le-am pornit eu, bate rațiunea!

Dragi vasluieni, EI pot să întârzie proiectul, pot să-i pună piedici, pot să-l saboteze, dar NU-L POT OPRI, pentru că sărăcia noastră ne-a unit mai mult decât pot ei să-și imagineze în birourile ministeriale și de partid din București!

95% din fondurile pe infrastructură merg în Transilvania și regiunea București, conform bugetului pe 2020 al Ministerului Transporturilor, iar EI consideră că NOI, săracii din Vaslui, nici firimiturile nu le merităm!

O asigur pe doamna Mariana Ioniță, director general al CNAIR, de tot sprijinul pe care îl pot acorda eu, ca parlamentar, pentru acest proiect.

Îi transmit domnului ministru al Transporturilor, Lucian Bode, să nu-și bată joc de vasluieni, prin ștergerea acestui proiect din bugetul de stat și prin întârzierea cu 4-5 luni a semnării contractului pentru Studiul de Fezabilitate!

Domnule ministru, se vede faptul că sunteți din Sălaj, pentru că în Transilvania sunt mai multe proiecte cu stadiu financiar mai mare decât stadiul fizic, iar de Vaslui v-ați bătut joc!

În Vaslui, avem deja, în mandatul dumneavoastră, 4-5 luni întârziere pentru Drumul Expres Tișița – Albița și 100% ieșirea din termenul de execuție pentru Varianta ocolitoare Bârlad, cele mai importante două obiective! Ca să nu mai vobesc de ieșirea din orice termene pentru celelalte obiective din Master Planul General de Transport, care au legătură cu județul Vaslui! Pentru unii mumă, pentru alții ciumă!

Aveți, în link-ul de mai jos, așa cum am reușit să scriu, o parte din istoria și argumentația proiectului Drumului Expres Tișița – Albița, ca să îi înțelegeți traseul și drumul până la realitate. Citiți, vă rog, când aveți timp!”,

a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.