ȘTIREA ZILEI Scandal la granița Vasluiului cu R.Moldova: “Geme de cea mai mare corupție din Europa”

0
206


În replică la declarațiile făcute de europarlamentarul român Siegfried Mureșan, care critica Guvernul Chicu, spunând că se întârzie cu implementarea reformelor, premierul de la Chișinău a avut o replică extrem de dură la adresa României, pe pagina sa de Facebook.“Stau și mă uit eu la băiețașii ăștea români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni…

Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numarul de bolnavi COVID19 integistrati in toată țara mea. Și medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. și de 2 ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, desi numărul populației este egal.

Pentru noi este foarte importantă opinia cetățenilor noștri despre activitatea guvernului. Și doar critica moldovenilor pentru noi contează. Atacurile concertate ale unor personaje, cu pretenții de avocați ai Moldovei, pot să-i impresioneze doar pe patronii lor. Pe mine – deloc”, a scris Chicu, stârnind un val de declarații din partea politicienilor de la București.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a apreciat că lui Chicu ar trebui să-i fie retrasă cetățenia română.

„După atacurile premierului moldovean Chicu la adresa României și a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetățeniei române. Nu poți fi și cetățean UE, și propagandist în stil sovietic la Chișinău”, a scris Tomac pe Facebook.

În opinia sa, limbajul folosit la adresa unui lider PPE „arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă”.

„Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Muresan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federației Ruse atacă România și Uniunea Europeană”, consideră Tomac.