ȘTIRILE AMIEZII: Apel disperat al Centrului Județean de Transfuzii Sanguine Bârlad

0
301

Românii infectați cu coronavirus vor fi tratați cu plasmă recoltată de la pacienții vindecați, care teoretic au dezvoltat anticorpi.Ordinul de ministru prin care se stabilește protocolul de recoltare de plasmă umană de la pacienții vindecați de COVID-19 a fost semnat la finele lunii aprilie de dr. Nelu Tătaru.

În aceste condiții, Centrul Județean de Transfuzii Sanguine face un apel către persoanele vindecate de Covid 19 să se prezinte la sediu pentru a dona plasmă, prin care să fie salvate alte vieți.

“Apel la pacienții vindecați COVID-19 pentru a dona.

Oameni ca dvs. au avut șansa să învingă boala.

Plasma dvs. are anticorpi contra virusului.

După 14 zile de la externare, v-ați putea gândi sa ajutați prin gestul dvs. o persoană aflată în momente dificile.

Conform cu Ordinul M.S. nr.654/22.04.2020, apelăm la cei care ați fost internați în spital pentru COVID-19, confirmați prin test RT-PCR pozitiv, vindecați și externați în urma RT-PCR negativ, să contactați CTS Bârlad, după 14 zile de la externare, în vederea programării pentru donarea de plasmă prin procedura de plasmafereză prioritar sau prin donare de sînge total.

La prezentare, este necesar biletul de externare din spital.

În urma consultului medical și al rezultatelor analizelor, cei care vor fi declarați eligibili vor putea dona.

Contact CTS Barlad 0335414490 / 0774667087”, este mesajul medicilor de la Centrul județean de transfuzii.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp