ȘTIRILE AMIEZII: Călătoriți cu autobuzele Transurb? Iată ce condiții trebuie să respectați!

0
265
Advertisement

Conform reglementărilor în vigoare pe durata stării de alertă, accesul în mijloacele de transport este condiționat de purtarea obligatorie a unei măști de protecție, care să acopere gura și nasul.

Conducerea operatorului local de transport Transurb SA Vaslui a decis să adopte o serie de măsuri pentru angajați, menite să împiedice îmbolnăvirea cu Covid 19 a pasagerilor din autobuze și troleibuze.

Astfel, “șoferii și taxatoarele vor purta măștile și mănușile pe toată perioada programului de lucru, cu obligația de dezinfecție permanentă a mănușilor”, în timp ce “taxatoarele vor manipula biletele și abonamentele doar cu mănuși de protecție, după ce se va face dezinfecția cu materiale de tip biocid”.

Sunt reguli și norme și pentru pasageri, pe care șoferii de autobuze și microbuze din Vaslui trebuie să se asigure că se respectă.

“Numărul maxim de pasageri permis va fi limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului și cu respectarea distanței de minim un metru între călători.

“Se va asigura maximizarea ratei de ventilație a sistemului de aer condiționat (fără recircularea aerului din interior) și se vor menține ferestrele deschise (când este posibil) în timp ce vehiculul este în funcțiune.

Se va efectua obligatoriu curățenia și dezinfecția vehiculului înainte de intrarea în traseu, precum și ulterior, la un interval de cel mult 4 ore.

Prin stațiile de difuzare din cadrul mijloacelor de transport, acolo unde acestea există, se vor comunica permanent informații cu privire la măsurile de prevenire a infecției COVID – 19.

Conducătorii vehiculelor au obligația de a păstra distanța socială în timpul pauzelor și perioadelor de repaus pe drum, evitându-se contactele cu alte persoane (șoferi, pasager, persoane adiacente parcursului, etc).

La îmbarcare/debarcare, cât și pe timpul deplasării, pasagerii vor respecta o distanță de minim un metru unul de celălalt.

Compartimentului dedicat conducătorului auto va fi separat de restul spațiului destinat transportului pasagerilor.

Se vor marca cu un semn vizibil de culoare verde locurile permise pentru transportul pasagerilor, astfel încât să se păstreze distanța de minim un metru între pasageri.

Pentru vehiculele cu cel puțin două uși, accesul în interiorul vehiculului se va realiza doar pe ușa din partea frontală a vehiculului, iar coborârea pe cealaltă ușă/celelalte uși.

Pentru microbuzele care efectuează transport intra-urban este permis doar transportul persoanelor pe scaune, cu respectarea regulilor generale prezentate mai sus”, sunt o parte din condițiile care trebuie respectate în transportul public de persoane.

Print Friendly, PDF & Email