ȘTIRILE AMIEZII: Război total cu șoferii beți la volan

0
370

În urmă cu câteva zile, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe DC 1, pe raza comunei Zăpodeni, județul Vaslui, au depistat în trafic un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, al cărui conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.Bărbatul în vârstă de 36 de ani, din comuna Zăpodeni, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,45 mg/l alcool pur în aerul în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal.

Seara, la ora 21:39, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Murgeni – Secția 5 Poliție Rurală Murgeni, aflați în exercitarea atribuțiilor pe raza comunei Epureni, județul Vaslui, au depistat în trafic o autoutilitară înmatriculată în județul Vaslui, a cărei conducător se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul în vârstă de 58 de ani, din comuna Epureni, județul Vaslui, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au stabilit că seria de șasiu înscrisă în certificatul de înmatriculare al autoturismului, nu corespunde cu seria de șasiu înscrisă pe caroseria autoutilitarei.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Codul Penal și ”punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat”, faptă prevăzută și pedepsită de art. 334, alin. 2 din Codul Penal.https://vasluianul.ro/wp-content/uploads/2024/04/ciupi-jpg.webp