ȘTIRILE AMIEZII: S-au încins spiritele între pescarii de pe Pușcași!

0
278
Advertisement

A fost mare nebunie în ultimul week-end pe barajul Pușcași, mai ales că s-a dat drumul, oficial, la sezonul de pescuit.

Toate bune și frumoase, numai că unii pescari, cei care nu au prins mai nimic, au început să comenteze, ba că nu e pește în baraj, ba că administrația ar face cine știe ce activități care sperie peștele, tot felul de discuții.

În replică, administrația barajului le transmite pescarilor că toate bârfele sunt nefondate, răspunzând punctual la bârfele și acuzele de pe baltă.

“Prieteni pescari!!

Fac această postare (cam lungă, ce-i drept), pentru a dezminți câteva lucruri, pe care le invocă pescarii când nu prind pește (lucru perfect omenesc în a găsi un vinovat pentru eșecul nostru).

Rog pe cei avizați (atenție, avizați), să intervină acolo unde greșesc.

1. S-a aruncat cu azot în apă

– Azotul în acvacultură nu se folosește pentru a răci apa, ci se folosește acolo unde există posibilitatea, financiar vorbind, pentru a stimula dezvoltarea fitoplanctonului (hrana necesară sângerului). Pentru a răci apa, așa cum cred mulți, ar fi nevoie de zeci de tone de azot șI, garantat, nu am putea scădea temperatura apei cu mai mult de 1 grad. Deci, nimeni nu dă cu azot, pentru ca pescarii să nu prindă pește.

2. S-a furajat peștele înainte să vină pescarii.

– Imaginați-vă câtă minte să aibă un administrator de baltă, deschisă pescuitului, să umble cu barca plină de mâncare (chiar și noaptea), când există atâta tehnologie și imediat te poate filma cineva și “te-ai ars” cu pescarii sau pur și simplu te pârăște vreun paznic.

– O altă situație este cazul bazinelor „rezervă de apă”, unde furajarea este strict interzisă (cum este și cazul nostru). Săptămânal, se iau probe de apă, deci spuneți-mi ce nebun ar risca să-i fie reziliat contractul?

3. Balta nu are pește!

– Fraților, eu ca și administrator de baltă, aș creste pește și în aer, dacă s-ar putea. Cheltuielile pentru întreținerea unei bălți sunt foarte mari și, dacă nu ai pește, nu faci bani. Cu toții suntem conștienți că pescarul vine de 1-2 ori pe balta ta fără pește, după care nu îți mai calcă și tu stai frumos și te uiți, cu personalul bălții, cum cântă broasca. Să nu creadă cineva că vreun administrator de baltă se bucură când pescarii nu prind pește.

De exemplu, dacă eu astăzi am 50 de pescari pe baltă și nimeni nu prinde pește, asta înseamnă 50 de guri care îți vor face antireclamă. Asta înseamnă cel puțin 150 de pescari pierduți. Dar, dacă din cei 50 de pescari 25 prind pește, vor fi 25 de guri care vor spune ca au prins și alte 25 care vor spune că ei nu au prins, dar “a scos”, vecinul de stand o bucată frumoasă.

Deci, interesul nostru este ca bălțile să fie populate și pescarii să prindă pește, pentru că, fie vorba între noi, “nu toți plătitorii sunt și pescari”.

Vă dorim fire întinse!”, scrie administratorul bălții.

Print Friendly, PDF & Email