ȘTIRILE AMIEZII: Stâlpul ortodoxiei din Moldova s-a stins din viață!

0
210
Advertisement

Arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților a murit în noaptea de marți spre miercuri, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord, anunță Basilica.ro.

Vestea i-a întristat pe miile de credincioși din județul Vaslui, care au văzut în arhiepiscopul Bucovinei unul dintre stâlpii credinței ortodoxe din Moldova.

ÎPS Pimen a murit în jurul orei 0:50, potrivit sursei citate.

Adrian Streinu Cercel a fost întrebat, marți seara, la Antena 3, despre starea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, iar acesta a răspuns că ierarhul este în stare staționară.

„Beneficiază de confidențialitate maximă și tot ceea ce pot să vă spun este că este staționar. Eforturile noastre sunt maximale”, a spus Streinu Cercel.

ÎPS Pimen a fost preluat cu un elicopter SMURD în 20 aprilie, de la Suceava, în stare gravă, infectat cu noul coronavirus, și a fost dus la INMB, în Capitală, unde a fost intubat, după ce a suferit complicații pulmonare. Surse medicale susțin că înaltul ierarh a primit trei doze de plasmă hiperimună de la donatori vindecați.

ÎPS Pimen s-a născut în 25 august 1929, în localitatea Greabănu, jud. Buzău.

Print Friendly, PDF & Email