”Sunt în stare de șoc! Nu-mi revin!”. Mărturia dlui Ionel Sandu, managerul Radical Grup, cel care o susținea financiar pe Alina Elena Ciobanu, fată ucisă la Mangalia, pentru a-și termina studiile

0
3467

Bătută, tăiată, desfigurată. Este drama trăită de Alina Elena Ciobanu, din Cozmeștii Vasluiului, în ultima noapte din viața ei, noaptea de sâmbătă spre duminică, atunci când aripile i s-au frânt brusc. Monstrul care a ucis-o, Loredana Atănăsoaie, din același sat, nu a mai ținut cont de nimic și i-a luat viața.

O dramă de proporții, care l-a lăsat fără cuvinte și cu o mare durere în suflet pe omul de afaceri Ionel Sandu, managerul Radical Grup, cel care avea grijă de Alina, să-și termine studiile și să ajungă cineva în viață.

Ionel SANDU, managerul general Radical Grup Vaslui, este în stare de șoc, după ce a aflat drama Alinei, fata pe care o susținea financiar pentru a-și îndeplini visurile

”Acum vreo trei ani, s-a scris despre povestea Alinei, o fată necăjită, care ar fi dorit să-și continue studiile, însă pe care familia nu o putea susține financiar. Atunci, am decis să fiu alături de povestea de viață a acestei fete cuminți și respectuoase, să o ajut pentru a-și găsi propriul drum în viață. Am vorbit cu mama și cu mătușa fetei, le-am spus dacă sunt de acord să o susțin financiar pe perioada studiilor, iar familia a fost de acord.

Timp de trei ani, lună de lună, m-am întâlnit cu Alina, cu care discutam părintește, o învățam să se ferească de droguri, de proxeneți, de oameni răi, să învețe bine. Îi plăteam 700 de lei pe lună, chiria la cămin, plus 300 de lei bani de buzunar. Venea la mine, îmi arăta carnetul de note, învăța bine. Știu că își dorea ca, după clasa a XII-a, pe care o începea în toamnă, să intre la o postliceală sanitară, dorea să devină asistentă. I-am spus că o voi ajuta și sprijini financiar, pe toată perioada studiilor.

Era de o corectitudine ieșită din comun. Anul trecut. Cam în aceeași perioadă, a venit să-mi spună să-i dau 400 de lei, în loc de 700 de lei, pentru cămin, spunea că face parte dintr-un proiect, care îi achită jumătate din plata la cămin. I-am mulțumit pentru sinceritate și i-am dat toți cei 700 de lei, pentru că mi-a spus adevărul, eu nu aș fi aflat niciodată asta. Aceasta era Alina, o fată extraordinară.

Mă doare sufletul să vă spun că ultimul mesaj de la ea este de acum două săptămâni, când îmi spunea că lucrează pe Litoral și mă ruga dacă pot să o ajut cu închirierea unei garsoniere, până ce rezolvă cu căminul. I-am răspuns că voi găsi o soluție, să nu-și facă probleme, urma să o ajut cu garsoniera, dar, iată, s-a întâmplat această nenorocire.

Personal, trăiesc o mare dramă. Alina ar fi putut ajunge unde și-a dorit, avea putere de muncă, era organizată, cuminte, serioasă. Într-o clipă de nebunie, colega ei i-a tăiat aripile. Nu-mi revin, nu pot să cred ce s-a întâmplat”, a spus Ionel Sa