Sunteți din Vaslui și aveți haine pe care nu le mai purtați? La Vaslui, ca în Europa: containere pentru hainele uzate!

0
904
”O inițiativă lăudabilă a domnului primar Vasile Pavăl și a doamnei director a Direcției de Asistență Socială, Oana Dimitriu , pe care noi, grupul consilierilor locali ai PSD am sprijinit-o cu gândul la familiile nevoiașe din municipiul Vaslui.

Adevărul este că, în goana nebună a consumerismului, fiecare din noi își reîmprospătează garderoba, iar hainele vechi sau demodate sau de care ne-am plictisit ajung la coșul de gunoi.

Iată că, începând de astăzi, vasluienii care doresc să renunțe la anumite articole vestimentare ce mai pot fi folosite, au la dispoziție trei astfel de puncte de colectare prin folosirea cărora pot da dovada faptului că se gândesc și la semenii lor cu posibilități materiale mai limitate!

Respect pentru natură și pentru vasluieni!”.

Este mesajul postat de consilierul PSD de Vaslui, Alexandru Barbu, prin care vasluienii sunt provocați să-și doneze hainele pe care nu le mai poartă către familiile nevoiașe, prin intermediul unor containere special montate de primăria Vaslui.

Iată mesajul Primăriei Vaslui:

”Stimați vasluieni,

Începând de astăzi, 15 iulie, în municipiul Vaslui au fost montate 3 containere destinate hainelor pe care dumneavoastră doriți să le donați.Obiectele de îmbrăcăminte donate trebuie să fie în stare bună, curate și se pot duce la unul dintre containerele amplasate astfel:

– 1 container pe platoul vis-a-vis de gara CFR;

– 1 container între chioșcurile de ziare de la Piața Traian;

– 1 container în fața blocului 435, zona Cartier 13 Decembrie (între stația de autobuz și vechea moară de grâu)

Containerele sunt vizibil inscripționate cu destinația de folosință, iar obiectele de îmbrăcăminte pe care dumneavoastră le veți dona vor fi sortate pe mărimi și sezoane, dezinfectate și transmise spre folosință persoanelor sau familiilor aflate în situație de nevoie socială.

Vă mulțumim anticipat pentru sprijinul pe care îl veți acorda acestora și avem încredere că această inițiativă va putea fi dezvoltată în perioada următoare!”.

Să vedem cum vor reacționa vasluienii la această idee lăudabilă a primarului Vasile Pavăl.